Novosti


TIM u suradnji s Ericssonom u Italiji kreće u komercijalizaciju 5G

  Kategorije: Obavijesti Tehnološki noviteti


TIM je pustio u rad svoju 5G mrežu u Italiji i odabrao Ericssonov 5G komercijalni hardver, softver i rješenja, uključujući radijsku pristupnu i jezgrenu mrežu, za inicijalnu primjenu nove tehnologije. U Rimu, Torinu i Napulju ovaj je operator već uveo komercijalne 5G usluge za korisnike, obitelji i tvrtke.

TIM je individualnim i poslovnim korisnicima ponudio prve 5G komercijalne usluge te je ušao u partnerstvo s proizvođačima mobilnih uređaja Samsung, Xiaomi i Oppo kako bi odmah omogućio upotrebu mreže nove generacije. Također će ponuditi 5G roaming u šest zemalja, počevši od ovog mjeseca u Austriji, Velikoj Britaniji i Švicarskoj, a zatim će ga proširiti i na Španjolsku, Njemačku i Ujedinjene Arapske Emirate.

TIM je razvio svoju 5G mrežu na srednjem pojasu, 3,6-3,8 GHz. U ovoj početnoj fazi, TIM je uveo Ericssonov 3GPP standardizirani Non-Standalone 5G portfelj Ericssonovog radijskog sustava, podržan kroz softversku nadogradnju postojeće Ericssonove jezgrene mreže.

Izgrađene na temelju TIM-ove 4G mreže, poboljšane mogućnosti mobilnog širokopojasnog pristupa korisnicima će omogućiti da se istovremeno povežu na 4G i 5G kako bi dobili najbolje moguće iskustvo čak i u područjima s najvećim brojem korisnika.

Ericsson je TIM-u osigurao Massive MIMO radijske uređaje iz svog portfelja namijenjenog srednje frekventnom pojasu. Zahvaljujući tehnologiji dvostruke povezivosti 4G-5G, TIM-ova 5G mreža pruža vrhunske brzine prijenosa podataka s ciljem pružanja vrhunskog korisničkog iskustva.

Ericsson i TIM posljednjih su godina proveli nekoliko 5G testova, postižući važne prekretnice. Svoju 5G suradnju započeli su s programom „5G za Italiju“ 2016. godine, s ciljem stvaranja otvorenog ekosustava za istraživanje i provedbu inovativnih projekata na temelju 5G te ubrzavanja digitalizacije zemlje.

U 2017. godini TIM i Ericsson prvi su aktivirali antenu 5G milimetarskog vala u Italiji. Druge važne nacionalne prekretnice bile su prva 5G veza u Italiji na TIM-ovoj živoj mreži koja koristi prvi 5G prototip pametnog telefona, prvi 5G New Radio video poziv koji koristi spektar milimetarskih valova u Europi te virtualizacija 5G radijske pristupne mreže u Torinu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


  Na vrh stranice