Search
Hrvatska
"Komunikacije" - arhiva 
ISSN 1334-0441
Izdanje 2004.
Svoj jubilej Ericsson Nikola Tesla svečano je obilježio 26. studenoga 2004. u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, u Zagrebu. Otprilike šest stotina poslovnih partnera i prijatelja kompanije podijelilo je sreću i zadovoljstvo obilježavanja pedeset i pet godina njenoga uspješnoga djelovanja. Kompaniji u čast, na pročelju Hotela Westin laserima je bio ispisan logo 55. obljetnice Ericssona Nikole Tesle.
"Put dug, a kraći", glasio je slogan ovogodišnjega INFOFEST-a, Festivala informacijskih i komunikacijskih tehnologija koji je od 26. rujna do 1. listopada održan u Budvi. "Nastup kraći, a dojmovi jači", glasio bi pak najsažetiji prikaz dojma kojeg je "jaka" ekipa ETK, potpomognuta posebnim gostom, ostvarila tijekom kratke, ali uspješne prezentacije u crnogorskom gradiću mediteranskoga duha i trusne povijesti.
Pedeset i pet godina postojanja kompanije respektabilni je jubilej. Zato je i Obiteljski dan ETK prošao u slavljeničkome ozračju. Dvije i pol tisuće zaposlenika, umirovljenika i članova njihovih obitelji sudjelovalo je u mnogobrojnim događanjima tijekom cjelodnevnoga druženja na Jarunu 11. rujna.
U radni posjet Ericssonu Nikoli Tesli i Hrvatskoj stigao je 10. lipnja Carl-Henric Svanberg, predsjednik i generalni direktor Ericssonove korporacije. On je u našu zemlju došao na poziv Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske koji je u protokolarnom posjetu Švedskoj i Ericssonovoj središnjici u Stockholmu bio krajem prošle godine. Za boravka u Hrvatskoj gospodin Svanberg se sastao i s hrvatskim premijerom, dr. Ivom Sanaderom.
U sklopu travanjskoga skupa o suvremenim informacijsko-telekomunikacijskim tehnologijama, Microsoft Windays 2004., na prigodnoj konferenciji za novinare VIPnet je, u suradnji s Ericssonom Nikolim Teslom, objavio uvođenje EDGE tehnologije u svoju komercijalnu mrežu. Ta dva partnera su, dakle, prema odrednicama standardizacijskoga tijela 3G Partnership Project, prvi u Hrvatskoj uveli treću generaciju mobilne telefonije.
Na Menadžment forumu održanom 16. travnja Ragnaru Backu, potpredsjedniku Ericssona zaduženom za tržišno područje Srednje i Istočne Europe, Srednjega istoka i Afrike predstavljeni su prošlogodišnji rezultati poslovanja naše kompanije, a gost se skupu obratio naglasivši značajnu ulogu koju Ericsson Nikola Tesla ima u korporaciji.
Ericsson Nikola Tesla je 11. ožujka održao konferenciju za novinare na kojoj su javnosti prezentirani preliminarni poslovni rezultati za 2003. i očekivanja u 2004. godini. Hrvatski mediji su pokazali iznimno velik interes za ishod prošlogodišnjega poslovanja naše kompanije.
Korporacija Ericsson objavila je izvještaj o poslovanju tijekom četvrtoga prošlogodišnjega tromjesečja te o ukupnim rezultatima poslovanja u 2003. Profitabilno poslujući drugo tromjesečje za redom Ericsson je ostvario svoj cilj: postizanje financijske stabilnosti.
U nizu značajnih priznanja našoj kompaniji za kvalitetu poslovnih procesa te za uspješnost poslovanja, krajem prosinca 2003., pridružilo se još jedno - Zlatna plaketa Hrvatske gospodarske komore-Komore Zagreb.