Search
Hrvatska
"Komunikacije" 
ISSN 1334-0441
Izdanje 2006.

Kao društveno odgovorni poduzetnik Ericsson Nikola Tesla kontinuirano ispunjava svoju najvažniju obavezu prema svim interesnim skupinama - zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima, dobavljačima, investitorima i javnosti: uspješno posluje te se nalazi u vrhu hrvatskoga gospodarstva. Ovaj broj kompanijskoga lista posvećujemo toj temi.

Ericsson Nikola Tesla se ubrzano prilagođava sve složenijem i promjenjivijem poslovnom okruženju u ICT industriji te se repozicionira kao snažan sistem integrator, o čemu svjedoče dvije priče na stranicama …

Ovogodišnji Obiteljski dan Ericssona Nikole Tesle privukao je više od dvije tisuće ljudi. Sunčano vrijeme, prekrasna priroda zagrebačkoga Jaruna, pregršt raznolikih aktivnosti i dobro raspoloženje gostiju 9. rujna su učinili danom za pamćenje.

Za sudjelovanja na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu "Život i djelo Nikole Tesle" održanom u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" 28. lipnja predsjednik Vlade RH, dr. Ivo Sanader te predsjednik i generalni direktor Ericssona, Carl-Henric Svanberg susreli su se na polusatnom razgovoru tijekom kojega je predsjednik Vlade istaknuo punu potporu Vlade daljnjem razvoju Ercssona Nikole Tesle.

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla (ETK) održalo je 1. lipnja Glavnu skupštinu na kojoj je 2005. ocijenjena kao godina daljnjega poslovnoga rasta kompanije.

Ericsson Nikola Tesla je 4. travnja 2006. upriličio konferenciju za novinare u Splitu na kojoj su javnosti predstavljene istraživačko-razvojne aktivnosti splitskoga dijela kompanijinoga Instituta za telekomunikacije. Ovom prigodom u kompanijinom poslovnom prostoru u Splitu postavljen je reljef s likom Nikole Tesle, rad akademskog kipara Pere Jelisića.

Na konferenciji za novinare održanoj 9. ožujka objavljeni su poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle za prošlu godinu, koja je po više ključnih pokazatelja bila rekordna.

Djelujući kao isporučitelj cjelovitih komunikacijskih rješenja Ericsson Nikola Tesla predstavlja centar kompetencija u ovomu području na domaćem tržištu, u regiji, a zahvaljujući svojoj poziciji u Ericssonovoj grupi, i u globalnim razmjerima.

Kada je riječ o IMS rješenju Ericsson drži primat na svjetskom tržištu telekomunikacija, a Ericsson Nikola Tesla uporište je kompetencija u tom području u Srednjoj Europi.