Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla podržao projekt LOGIN@EUROPE 
Mladi utiru put prema Europi
Ministarstvo europskih integracija u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom, CARNet, organiziralo je povodom obilježavanja Europskog tjedna završnu ceremoniju dodjele nagrada najboljim sudionicima 3. natjecanja LOGIN@EUROPE.

Pobjednički tim preuzima nagrade.
Proglašenju pobjednika održanog u prostorijama CARNeta u Zagrebu, prisustvovala je ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u svom obraćanju prisutnima naglasila da Ministarstvo projektom LOGIN@EUROPE želi potaknuti učenike na razvoj, prilagodbu i prezentaciju informacija o EU mlađoj populaciji, korištenjem prednosti Interneta kao multimedijalnog i interaktivnog medija.
Cilj natjecanja LOGIN@EUROPE bio je potaknuti učenike hrvatskih osnovnih i srednjih škola na izradu Internet stranica povezujući sljedeće sadržaje: mladi, Europska unija i Internet. Stranice su mogle biti informativne, sa servisom vijesti ili bez njega, uređene kao skup eseja tematski vezanih uz Europsku uniju i prezentacija "europskih" aktivnosti i projekata škole iz koje učenici dolaze. Učenici su imali mogućnost izabrati koja područja žele detaljnije razraditi te način na koji ih žele prezentirati na web stranicama.
Sve Internet stranice ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u kojemu su bili predstavnici sponzora. Iz naše kompanije u radu povjerenstva sudjelovao je Daut Damarija, voditelj web tima u ETK.
Od 92 prijavljena tima za najbolje su odabrani predstavnici III Gimnazije iz Osijeka. Drugo mjesto zauzela je III Gimnazija iz Splita, a treće mjesto osvojila je III Gimnazija iz Zagreba. Posebnu nagradu za kreativnost dobila je OŠ Braća Glumac s Lastova.
Potpredsjednica kompanije Ericsson Nikole Tesle i Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa odgovorna za područje cjelovitih komunikacijskih rješenja, Gordana Kovačević uručila je glavnu nagradu predstavnicima III Gimnazije iz Osijeka, najbolje škole u natjecanju LOGIN@EUROPE. Glavna nagrada koju je osvojila najbolja škola je računalna radionica koja se sastoji od četiri najmodernija osobna računala, printera i skenera, dok je svaki od pet članova pobjedničkoga tima osvojio mobilne telefone Sony Ericsson T610. Gordana Kovačević je u ime kompanije Ericsson Nikola Tesla čestitala mladima na ostvarenom uspjehu te im je poručila da i dalje nastave širiti svoje kompetencije i znanja i na taj način primjerom pokažu ispravni put koji će Hrvatskoj osigurati boljitak i ubrzati proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji. Iznimno raspoloženi članovi pobjedničkoga tima nisu skrivali zadovoljstvo. Ključ njihova uspjeha, rekli su nam, su znanje i timski rad. Nagradama se vesele jer školi svako novo računalo dobro dođe, a članovi tima sa zadovoljstvom su svoje stare mobilne telefone zamijenili top modelom prošle godine, Sony Ericssonovim T610.
V. Mihajlic