Search
Hrvatska
Bolnički IS - Vijesti 
2011

Pacijenti i zaposlenici Opće bolnice Gospić će već tijekom tekuće godine iskusiti brojne prednosti i poboljšanja što ih u svakodnevnu rutinu donosi bolnički informacijski sustav Care4U-HIS Ericssona Nikole Tesle.

Strateški portfelj Ericssona Nikole Tesle u području zdravstva  dopunjen je integriranim bolničkim informacijskim sustavom koji je premijerno primijenjen u zagrebačkoj Dječjoj bolnici Srebrnjak, prvoj

hrvatskoj e-bolnici uopće.

U sarajevskom Centru "Skenderija" održavaju se trodnevni „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, a već prvoga dana ove manifestacije,  7.lipnja, uspješno su predstavljena kompanijska rješenja u području informatizacije zdravstva.
2010

MEDICA, najveće svjetsko godišnje okupljanje profesionalaca u zdravstvu održano je od 17. do 20. studenog u njemačkom Düsseldorfu.
Ericsson je predstavio: Ericsson Mobile Health za udaljeni medicinski nadzor pacijenta, umreženi informacijski sustav zdravstvene skrbi – HNIS i bolnički informacijski sustav HIS koje je razvila kompanija Ericsson Nikola Tesla te Ericssonov istraživački projekt mHealth CARE.

Ericsson Nikola Tesla uvršten je među vodeće tržišne marke u Hrvatskoj na temelju glasanja organiziranog i nadgledanog od strane međunarodne organizacije Superbrands.

U sarajevskom Centru „Skenderija“ su u četvrtak 10. lipnja završili trodnevni „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, posvećeni aktualnim temama u zdravstvu, na kojima su uspješno predstavljena kompanijska rješenja u području e-zdravstva.