Siniša Reberski: Gore i dolje


7. – 29. rujna 2017.

IzložakAkademski slikar Siniša Reberski javnosti je poznat kao vrsan majstor kaligrafije, rukopisnog pisma i grafičkog dizajna, oblikujući unikatne povelje, diplome i plakete, za što je više puta nagrađivan. Izrađuje replike povijesnih dokumenata za muzejske potrebe. Također, oblikuje knjige, plakate, časopise i druga djela s područja primijenjene grafike i grafičkog dizajna, a posebice originalne fontove za razne namjene. Uz primijenjenu umjetnost podjednako intenzivno bavi se i grafikom i slikarstvom.

Diplomirao je u klasi prof. Ante Kuduza na Akademiji likovnih umjetnosti nakon čega studira na Hochschule für Angewandte Kunst u Beču, u Majstorskoj klasi za umjetničko pismo i oblikovanje knjiga kod prof. Goldschmid, prof. Hansena i prof. Lürzera. Godine 2016. magistrira na poslijediplomskom specijalističkom studiju kaligrafije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani kod mentora prof. Bratuša, i prof. Muhovića.

Od 1991. predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, trenutno u zvanju redovnog profesora. Predavao je na Studiju dizajna Sveučilišta u Zagreb, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i na Odelku za oblikovanje na ALUO u Ljubljani.

  Na vrh stranice