Search
Hrvatska
Snažni širokopojasni prijenos u Velikoj Britaniji  
Probni rad ADSL2+ u suradnji Ericssona i ntl-a
Ntl, operator iz Velike Britanije, izabrao je Ericsson za isporučitelja svog IP DSLAM-a (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) u sklopu probnoga rada ADSL2+ DSL usluga, s ciljem istraživanja širokopojasnih mogućnosti on-net bakrene pristupne mreže.
Koristeći snažne širokopojasne mogućnosti, ntl je demonstrirao Internet usluge visoke brzine te uspješnu isporuku TV programa visoke definicije (HDTV) putem IP streaminga.
Koristeći snažne širokopojasne mogućnosti, ntl je demonstrirao Internet usluge visoke brzine te uspješnu isporuku TV programa visoke definicije (HDTV) putem IP streaminga.
“Ponosni smo što smo prvi operator koji će isprobati snažni širokopojasni prijenos u Velikoj Britaniji putem Ericssonovog EDA IP DSLAM rješenja te istražiti mogućnosti koje ovo otvara za nove usluge našim individualnim i poslovnim korisnicima", kaže Bill Goodland, direktor odgovaran za Internet u ntl-u. “Ova tehnologija nam je omogućila da demonstriramo puni potencijal naše pristupne mreže koja ima bakrene i koaksijalne veze prema našim kupcima.”
Ova proba rada je prva u Velikoj Britaniji koja koristi ADSL2+ i dokazala je da je moguća širokopojasna veza sa brzinom učitavanja koje premašuju 18 Mbps bez ikakve izmjene pristupne bakrene infrastrukture.
“Ericsson je vrlo zadovoljan što surađuje s ntl-om, vodećim širokopojasnim operatorom za individualne korisnike u Velikoj Britaniji te je ovom operatoru omogućio da isproba najsuvremenije mogućnosti”, kaže Peter Linder, tehnički direktor za fiksnu telefoniju u Ericssonu. “Ova proba potvrdila je Ericssonovu vodeću ulogu u IP temeljenim Ethernet rješenjima za širokopojasni propust i triple play aplikacijama”.
Ericsson je u sklopu probnoga rada ntl-u osigurao modularni EDA IP DSLAM, te napredni skup usluga za IP video usluge putem širokopojasne mreže temeljene na ADSL2+ i gigabitnom Ethernetu.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle