Search
Hrvatska
Doviđenja, Åke! 
Oproštajni domjenak g. Åke Enella
Nakon punih šest godina uspješnoga obnašanja funkcije predsjednika naše kompanije Åke Enell, je 1. siječnja 2005., prestao obavljati tu dužnost, a odlučio je posvetiti se novim poslovnim izazovima.
U želji da iskaže zahvalnost svojim poslovnim partnerima i prijateljima iz Hrvatske i inozemstva na podršci tijekom proteklih godina, Åke Enell priredio je oproštajni domjenak Ovaj društveni događaj, održan 25. veljače u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu, okupio je oko 250 uzvanika. Bili su to čelni ljudi iz gospodarskoga i političkog života našega grada i države, nekolicina gostiju iz korporacije Ericsson, te menadžeri i bliski suradnici gospodina Enella iz Ericssona Nikole Tesle.

Åke Enell osobno je dočekao sve uzvanike u atriju MUO-a, prelijepom prostoru građenome u stilu njemačke neorenesanse koji odiše vječnom elegancijom. Nakon što je voditelj programa pozdravio sve prisutne u ime domaćina, gostima se nakratko obratio Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja.

U ime ETK menadžera i svih zaposlenika naše tvrtke, Å. Enellu se na uspješnome vođenju kompanije zahvalila Gordana Kovačević, nova predsjednica Ericssona Nikole Tesle. U znak sjećanja na provedene godine u ETK gospođa Kovačević uručila je gospodinu Enellu lijepu sliku s motivom grada Zagreba, poznatoga hrvatskog slikara Mladena Veže. Prisutnima se obratio i prof. dr. Mladen Kos, dekan Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo iz Zagreba, koji je g. Enellu uručio umjetničku sliku, dar u ime FER-a, dugogodišnjeg poslovnog partnera Ericssona Nikole Tesle. Dirnut ukupnom atmosferom Å. Enell se zahvalio na toplim riječima i poklonu, naglasivši da su godine provedene u ETK najuspješnije godine njegove karijere, da mu je bila čast raditi s visoko stručnim profesionalcima u okruženju kakvo je naša kompanija, a da će mu Hrvatska zauvijek ostati duboko u srcu.

Neočekivano za sve, osim za uzak krug organizatora, uzvanici su, nakon govora, pogledali osmominutni interaktivni DVD posvećen šestogodišnjem boravku gospodina Enella na čelu ETK, a pod nazivom "Priča iz blizine ili foto-dnevnik jednog predsjednika". Domjenak je, uz glazbu sastava "Swingersi", protekao u vrlo srdačnoj atmosferi neobaveznoga druženja.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle