Search
Hrvatska
Upravljanje uslugama 
Ericsson i H3G Italija potpisali ekskluzivni petogodišnji ugovor
Ericsson je potpisao ekskluzivni ugovor o upravljanju uslugama s operatorom H3G Italija koji pripada Hutchison Whampoa grupi. Ericsson će, prema ugovoru, biti odgovoran za cjelokupno upravljanje 3G mrežom ovog operatora narednih pet godina.
H3G Italija, dio jednog od najvećih 3G operatora u svijetu, s preko 2.6 milijuna korisnika u Italiji, izabrao je Ericsson za strateškog partnera u cjelokupnom upravljanju i razvoju njegove 3G mreže u Italiji (koja se temelji na opremi više isporučitelja). Ugovor također uključuje i optimizaciju resursa, upravljanje okolinom u kojoj se daju napredne 3G multimedijske usluge , uz upravljanje slojem usluga te sustavima za poslovnu potporu.
Ugovor će dovesti do veće troškovne učinkovitosti te uštede od čak 250 milijuna eura ovom operatoru u petogodišnjem razdoblju. Ovaj ugovor će također poduprijeti novo širenje 3G multimedijskih usluga u Italiji. H3G Italija će se sada moći još lakše usredotočiti na osiguravanje atraktivnih novih usluga superiorne kvalitete svojim korisnicima. Ugovor uključuje i prebacivanje oko 750 zaposlenika ovog operatora u Ericsson, što će daljnje osnažiti Ericssonov stručni tim iz područja usluga u Italiji.
“Ovaj ugovor će dovesti do povećanja vrijednosti mreže i informatičke opreme, stečenog znanja te dosadašnjeg rada na razvoju UMTS-a”, naglasio je generalni direktor H3G Italija Vincenzo Novari. “Poboljšat ćemo i strukturu troškova te povećati učinkovitost u stvaranju resursa za razvoj poslovanja i garanciju željene kvalitete našim korisnicima."
“Vrlo smo ponosni na ovaj posao s tako naprednim kupcem kao što je H3G Italija, koji je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju privukao 2.6 milijuna korisnika,” kaže Hans Vestberg, viši potpredsjednik Ericssonove poslovne jedinice Globalne usluge. “Ovo je najveći ugovor o upravljanju uslugama koji smo do sada potpisali i jedan od najvećih ugovora ikada potpisanih od strane Ericssona. Ugovor daljnje snaži naše globalno liderstvo i trend rasta ugovora o upravljanju uslugama, gdje operatori i isporučitelji surađuju s ciljem smanjenja troškova, poboljšanja kvalitete mreže, optimizacije resursa te ponude novih usluga na tržištu što je prije moguće.”
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle