Search
Hrvatska
Najava ugovora u Kazahstanu 
Ericsson najavljuje ugovor s kazahstanskim kupcem TOO TelecomNetom
Danas je Ericsson najavio potpisivanje ugovora s kazahstanskim kupcem TOO TelecomNetom za isporuku i implementaciju opreme namijenjene uspostavljanju suvremene mrežne infrastrukture koja uključuje rješenja za ENGINE, DWDM, CDMA i SDH transmisijsku mrežu te 3200 kilometara optičkoga kabela. Ugovor ukupne vrijednosti 60 milijuna eura će se realizirati u razdoblju od tri godine, u tri faze.
Realizacija prve faze ugovora, vrijedne otprilike 39 milijuna eura, počet će odmah nakon potpisivanja ugovora u svibnju, a obuhvatit će isporuku, implementaciju i integraciju suvremene mreže višestruke namijene koja uključuje rješenja za ANS, MD110, EDA sustave te polaganje optičkoga kabela i građevinske radove koji tomu nužno prethode. Prvu fazu ovoga kompleksnoga posla ugovorila je Ericssonova lokalna kompanija u Hrvatskoj - Ericsson Nikola Tesla.
“Kao svjetski predvodnik u telekomunikacijama Ericsson je počašćen i ponosan što mu se pružila prilika da svoje napredne tehnologije i rješenja isporuči na brzo rastuće kazahstansko tržište. Uvjereni smo da ćemo zajedno s partnerom TOO TelecomNetom doprinijeti razvoju vrhunskih komunikacija u zemlji, na dobrobit njenih građana", izjavio je u povodu potpisivanja ugovora Guenther Begemann, predsjednik Ericssona u Kazahstanu.
"Veoma smo ponosni na to što je TOO TelecomNet odabrao Ericsson za dobavljača opreme i usluga u ovom složenom i obimnom projektu. Nema sumnje da će nova mreža visokih performansi poduprijeti daljnji poslovni rast toga operatora, budući da se Ericsson uvijek rukovodi željama i potrebama svojih poslovnih partnera te djeluje tako da štiti njihove interese. Realizacija ovoga složenoga posla zahtijevat će blisku suradnju stručnjaka iz Ericssona i TOO TelecomNeta te će biti i svojevrsni kanal za transfer znanja prema kupcu", komentira Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor prodaje i marketinga za zemlje Zajednice Neovisnih Država.
Za više informacija:
Marina Levina
Potpredsjednica za komunikacije
Ericssonova tržišna jedinica Istočna Europa i Srednja Azija
Tel.: (+7 095) 247 6211;
E-mail: marina.levina@ericsson.com
Snježana Bahtijari
Direktorica Kompanijskih komunikacija
Ericsson Nikola Tesla
Tel.: + 385 1 365 4556
E-mail: snjezana.bahtijari@ericsson.com