Search
Hrvatska
Ugovori 
Korporacija Ericsson povećava kapacitete mreža Guangdong Mobile i Guangxi Mobile

Kineski operatori Guangdong Mobile i Guangxi Mobile izabrali su  Ericsson za proširenje svojih GSM mreža. Cjelokupna vrijednost oba ugovora iznosi gotovo 290 milijuna američkih dolara.

 

Ericsson će, u skladu s ugovorima, isporučiti infrastrukturu za jezgrenu i radio pristupnu mrežu, što uključuje hardver i softver te povezane telekomunikacijske usluge, za širenje GSM mreža Guangdong Mobile (Guangdong Mobile Communication Corporation Limited) i Guangxi Mobile (Guangxi Mobile Communication Corporation Limited).

 

Kada proširenje bude izvršeno,  kapacitet mreže Guangdong Mobile porast će na više od 60 milijuna pretplatnika, a Guangxi Mobile na gotovo 10 milijuna. Proširenje će omogućiti nove prihode te ponudu atraktivnih i naprednih usluga krajnjim korisnicima u regiji.

 

Mats H Olsson, predsjednik Eroicssonovog tržišnog područja Greater China, kaže: "Počašćeni smo daljnjim povjerenjem Guangdong Mobilea i Guangxi Mobilea u naša rješenja i usluge, vodeće u industriji. Ono daljnje osnažuje našu vodeću poziciju u tehnologiji i ponudi usluga mobilne komunikacije. Proširenje mreža našim će kupcima omogućiti ispunjavanje rastućih potreba krajnjih korisnika za inovativnim i pouzdanim uslugama i aplikacijama te njihovo pozicioniranje za kontinuirani rast u budućnosti."

 

Prema ugovoru s kompanijom Guangdong Mobile implementirat će se i Ericssonovo rješenje za EDGE. Trenutno je Ericssonovo EDGE rješenje izvedeno u mrežama koje pokrivaju tri najveća grada u Guangdong provinciji što će omogućiti ponudu EDGE temeljenih komercijalnih usluga krajnjim korisnicima.

 

Ericsson ostvaruje dugoročnu suradnju s kompanijama Guangdong Mobile i Guangxi Mobile, tijekom koje je već davao potporuu izvedbi i širenju njihovih GSM mreža u više faza u regiji. Tijekom zadnjih godina, partnerstvo Ericssona s ovim operatorima je kontinuirano jačalo na temelju zajedničke izgradnje najsuvremenijih mobilnih mreža.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle