Search
Hrvatska
Konferencija Ericssona Nikole Tesle za novinare u Splitu 
Najveći i najznačajniji razvojno-istraživački centar u Dalmaciji
Na konferenciji za novinare, javnosti je 8. srpnja predstavljen rad 140 mladih, kreativnih inženjera koji, kao sastavni dio ETK Instituta za telekomunikacije, rade u Splitu na poslovima istraživanja i razvoja komunikacijskoga softvera. Taj Odjel djeluje u Splitu već 23 godine, sustavno raste, a obim i važnost njihova posla za korporaciju Ericsson pridonio je većem zapošljavanju takvih stručnjaka, posredno pozitivno utječe na gospodarski život grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te pridonosi rastu izvoza, posebno izvoza znanja, Ericssona Nikole Tesle i Hrvatske.

O tome je novinarima govorila Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla i potpredsjednica Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa. Konferenciji je također, uz menadžere našeg Odjela za istraživanje i razvoj softvera, prisustvovao i Björn Dellas, direktor ETK Instituta za telekomunikacije.
Naša je kompanija, kao tvrtka koja njeguje senzibilitet za socijalna i etička pitanja u društvenoj zajednici u kojoj djeluje, posebno kada je riječ o mladom naraštaju, tom prilikom donirala Sportskim igrama mladih u Splitu svoj poslovni komunikacijski sustav, BusinessPhone, namijenjen malim i srednjim tvrtkama.
Gospodin Zvonimir Puljić, gradonačelnik Splita, govorio je okupljenim novinarima o utjecaju velikih svjetskih korporacija i razvojno istraživačke djelatnosti na gospodarstvo Grada i Županije, dok je prof. dr. Dinko Begušić, dekan FESB-a, na temelju konkretnih činjenica progovorio o bliskoj suradnji Ericssona Nikole Tesle i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita, kao vrlo dobroga primjera sprege gospodarstva i znanosti u Hrvatskoj.
Skrećemo pozornost da je konferencija za novinare bila vrlo dobro posjećena. Brojni novinari iz tiskanih medija, radija i televizije postavljali su mnoga pitanja menadžerima naše kompanije i zatražili od njih intervjue. Odaziv održane konferencije pratit ćemo idućih dana u svim medijima.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle