Search
Hrvatska
MIPRO 2005. 
S MIPRO-m u društvo znanja
U Opatiji se od 30.svibnja do 3.lipnja održava tradicionalni, dvadeset i osmi, međunarodni skup MIPRO 2005 posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici. Skup sa više od tisuću sudionika iz zemlje i inozemstva je i ove godine posvećen promoviranju novih svjetskih, ali i domaćih znanja i proizvoda iz najmodernijih tehnologija.
MIPRO 2005 okuplja devet znanstvenih i stručnih savjetovanja s preko 200 referata, sedam seminara i okruglih stolova, veći broj plenarnih tema, prezentacija i pozvanih predavanja. Ericsson Nikola Tesla je sponzor i suorganizator skupa, u čijem radu sudjeluje niz kompanijskih rukovoditelja i stručnjaka.

Posebno ističemo plenarni dio na svečanom otvaranju skupa gdje je s temom «Lokalni doprinos globalnim razvojnim procesima» sudjelovala Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Uz plenarnom radu sudjelovali su i Darinko Bago, predsjednik uprave KONČAR - Elektroindustrija d.d. Zagreb te Muhamed Aganagić, direktor tehnologije u INTEL-u.
Ericsson Nikola Tesla ponovo i ove godine organizira i okrugli stol "Nove informacijske/komunikacijske tehnologije za posebne namjene" koji će moderirati Goran Prokopec, Account Manager iz ETK s nizom značajnih gostiju. Izdvajamo još i važan doprinos okruglom stolu "ICT novinarstvo u Hrvatskoj" koji je svojim izlaganjem pružila Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija Ericssona Nikole Tesle, a Nelka Fikeys-Krmić, rukovoditeljica pravnog odjela kompanije, izvrsno se snašla u ulozi uvodničara na okruglom stolu "Zaštita intelektualnog vlasništva u ICT djelatnosti".

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle sudjeluju na MIPRO-u sa ukupno13 radova na tri savjetovanja, a dr. Stjepan Golubić iz Ericssona Nikole Tesle, već je tradicionalno, jedan od voditelja savjetovanja "Telekomunikacije i informacije" a član je i Tehničkog savjeta MIPRO-a.
Spomenimo na kraju da je u okviru MIPRO-a na uobičajenome kompanijskom mjestu okupljanja predstavljeno i Ericssonovo rješenje za IMS, višemedijski podsustav zasnovan na Internet protokolu, čime je posjetiteljima omogućen i konkretan uvid u često naglašavanu konvergenciju u suvremenim komunikacijama.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
Dodatne informacije