Search
Hrvatska
Dodijeljeno najviše godišnje priznanje Grada 
Nagrada Grada Zagreba Ericssonu Nikoli Tesli
Na svečanosti u povodu dodjele godišnje Nagrade Grada Zagreba, održanoj u utorak 31. svibnja 2005, u Dvercima na Katarininome trgu, u jednome od najljepših službenih gradskih prostora, to najviše priznanje Grada dobila je naša kompanija i to za postignute rezultate u području gospodarstva u 2004. godini.

Nagradu Grada Zagreba uručila je Vlasta Pavić, gradonačelnica, a u ime Ericssona Nikole Tesle primila ju je Gordana Kovačević, predsjednica naše kompanije. U više od pet i pol desetljeća postojanja ovo je peti put što naša kompanija dobiva ovo najviše priznanje Grada. Za 2004. godinu Nagrada Grada Zagreba dodijeljena je Ericssonu Nikoli Tesli u povodu 55 obljetnice osnutka te s obzirom na poslovne rezultate koji su tijekom višedesetljetnoga postojanja bili uvijek vrlo pozitivni, status velikoga izvoznika, uspješan proces transformacije u modernu tvrtku, značaj i ulogu kompanije u Hrvatskoj te renome koji ima u Ericssonovoj korporaciji kao i među svojim poslovnim partnerima.
O tome da je Ericsson Nikola Tesla jedna od najboljih kompanija u Gradu i Hrvatskoj govore mnoge činjenice. Riječ je o hrvatskoj kompaniji koja djeluje u području komunikacijsko-informatičke industrije, jedne od najznačajnijih grana za razvoj svjetskoga gospodarstva. Naša kompanija služi kao dobar primjer uspješne transformacija u modernu tvrtku, vodeću u Hrvatskoj i široj regiji, koja proizvodi znanje i posluje prema svjetskim standardima, uz troškovnu učinkovitost. Ericsson Nikola Tesla tijekom svih godina svoga postojanja posluje pozitivno i po svojim rezultatima spada u sam vrh hrvatskoga gospodarstva. Zadnje desetljeće među najuspješnijim je tvrtkama u Hrvatskoj, a zadnje dvije godine, treća je na listi najvećih hrvatskih izvoznika. Izvoz, u čemu značajnu ulogu igra izvoz znanja, predstavlja 80% ukupne prodaje ETK. Naša kompanija kontinuirano ulaže u rast i razvoj kompetencija i zadovoljstva zaposlenih. Prepoznata je kao ekspertni centar na razini korporacije Ericsson s posebnim odgovornostima u regiji Europa, Srednji Istok i Afrika. Prema dobivenim odgovornostima ili kroz korporativne projekte ETK je prisutan u više desetaka zemalja na svim kontinentima. Kompanija je donijela Hrvatskoj visokovrijedne i iznimno atraktivne poslove u području telekomunikacija pa zadržava talentirane stručnjake u zemlji, otvarajući im istodobno vrata svjetskoga znanja. Ericsson Nikola Tesla aktivni je sudionik stvaranja nove ekonomije u Hrvatskoj. Veliku pažnju poklanja upravljanju kvalitetom u svim svojim poslovnim procesima te je prva hrvatska tvrtka i prva kompanija u korporaciji Ericsson, a i među malobrojnima u Europi, kojoj je Europska zaklada za upravljanje kvalitetom (EFQM – European Foundation for Quality Management) iz Bruxellesa, dodijelila certifikat Prepoznat po izvrsnosti (Recognised for Excellence. Ericsson Nikola Tesla nositelj je mnogih drugih važnih certifikata za kvalitetu kao i visokih priznanja za izvrsne poslovne rezultate. Ima vodeću poziciju među hrvatskim kompanijama kada je riječ o održivom razvoju i društvenoj odgovornosti poduzetnika te promovira sjajno mjesto za rad i razvoj svih zaposlenika.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle