Search
Hrvatska
Globalno partnerstvo 
Ericsson i Napster sklopili globalno partnerstvo
Ericsson, predvodnik u globalnim komunikacijama i Napster, najpoznatije svjetsko ime području digitalne glazbe najavili su danas sklapanje globalnoga partnerstva usmjerenoga na ponudu cjelovitih, u potpunosti integriranih usluga isporuke glazbenih brojeva koje će biti na raspolaganju operatorima mobilnih sustava širom svijeta.
Usluga će se promovirati pod globalno poznatim Napster zaštitnim znakom te će kombinirati elemente Napsterove ponude s Ericssonovim personaliziranim glazbenim uslugama, koje trenutačno koristi većina globalnih mobilnih operatora.
Partnerstvo Napstera i Ericssona operatorima će omogućiti ostvarivanje dobiti novim kanalima, a prve usluge bit će komercijalno dostupne već nakon 12 mjeseci na odabranim tržištima u Europi, Aziji, Latinskoj i Sjevernoj Americi.
Chris Gorog, generalni direktor i predsjednik Uprave u Napsteru komentira: “Ericssonova vodeća rješenja u bežičnim komunikacijama te kvalitetna baza kupaca čini ga idealnim partnerom koji Napsteru može osigurati rast imidža u globalnoj telekomunikacijskoj areni."
“Ericsson i Napster zajedno mogu mobilnim operatorima ponuditi usluge koje će njihovim krajnjim korisnicima osigurati jednostavan dostup do personaliziranih usluga usmjerenih na uživanje u digitalnoj glazbi", dodaje Napsterov čelnik.
Nove usluge iz ove grupe podržavat će koordinaciju bežičnoga učitavanja glazbenih brojeva, ali jednako tako i učitavanje na desk top računala, i to u pretplatničkom i u a la carte modelu. Usluga će biti dostupna putem postojećih terminala, ali zadovoljava i uvjete tehnologija nove generacije.
Carl-Henric Svanberg, predsjednik i generalni direktor Ericssona, ističe: “Uz suradnju s Napsterom stekli smo jedinstvenu poziciju za isporuku jednostavnih, kvalitetnih usluga u području digitalne glazbe za kojima na globalnom tržištu vlada velik interes. Osim toga suradnjom s Napsterom osigurali smo jačanje svojega imidža i na tržištu digitalne glazbe, a svom partneru za uzvrat osigurali kvalitetne tehnologije za ponudu te vrste usluga".
Operatorima će nove usluge otvoriti nove prilike za poslovanje.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
ZA VIŠE INFORMACIJA:
Ericsson Media Relations
Phone: +46 8 719 6992
E-mail: press.relations@ericsson.com
Više informacija