Search
Hrvatska
Obilježen Obiteljski dan Ericssona Nikole Tesle 
Jarun nas veže i spaja

Nakon još jedne godine, u subotu 10. rujna, ponovno smo se okupili na cjelodnevnom druženju na Obiteljskom danu ETK, na Jarunu. Dvije tisuće postala je naša magična brojka pa smo se i za 56. rođendan kompanije okupili u tom broju. Kako saznajemo od mjerodavnih iz Prijamnog ureda evidentirano je oko četiri stotine naših aktivnih zaposlenika, uključujući i zaposlene u našem odjelu u Splitu, dvjestotinjak umirovljenika, a ostalo su bili članovi naših obitelji.
"Majstor fešte" bio je Duško Ćurlić, svima poznato voditeljsko lice s HTV-a. Naš boravak na Jarunu protekao je, kao što se moglo i očekivati, u veselom druženju, uz tradicionalno ukusni grah, te obilje sportskih i zabavnih aktivnosti.
Turniri su organizirani u nogometu, šahu (simultanka i brzopotezni), kartanju bele, košarci (trojke i trice), kuglanju na visećoj kuglani te stolnom tenisu. Trčao se tradicionalni cross, a rekreativno smo igrali mali nogomet i badminton.
Što se tiče glazbe, vrlo dobro su prihvaćeni nastupi pjevača Branka Požgajca, Zdenke Kovačiček i Srđana Juga uz pratnju sastava Telefon Blues Band, a zapjevali smo i zaplesali na koncertu popularnih "Gazdi".
Posebnu pozornost gledatelja ove godine privukao je Talents Show, natjecanje zaposlenika ETK kroz nekoliko koreografija i vježbi te sviranju i pjevanju. Nerijetko smo čuli da se međusobno zapravo najbolje zabavljamo sami pa je zamišljeno da naši zaposlenici prezentiraju svoje "skrivene" talente. Apsolutni pobjednici, koje je izabrao žiri u sastavu predstavnika ETK i popularnih voditeljica televizije RTL, bile su članice tečaja Body&mind i Tajana Belina, prekrasan vokal.
Radionice u krugu Prijatelja okoliša, osmišljene ponajprije za naše najmlađe, po raznovrsnosti možemo usporediti sa Zagrebačkim velesajmom u malom. Prezentirao se EKO centar Javorove livade sa svojom tradicijskim i zdravim obrocima, firma Lush sa svojim biljnim preparatima za njegu lica i tijela itd. Prisutni su mogli razgledati i tematske izložbe ETK Sekcije za umjetničku fotografiju na temu "Zeleni gradovi" te našega Planinarskog društva posvećenu planinarskim pohodima.
Naši najmlađi posjetitelji zabavljali su se u maloj školi akrobacije i žongliranja te uz privremenu tetovažu oslikavajući svoja lica. Grupa "Triko" za njih je izvela i cirkusno-kazališnu predstavu "Kakav svijet želim" potaknuvši ih da u prigodnoj slikarskoj radionici daju mašti maha i slikaju na spomenutu temu. Najuspješniji radovi izabrat će se naknadno za poslovnu čestitku kompanije za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.
Kroz kutak Zaštite zdravlja prošao je veliki broj zainteresiranih za mjerenje tlaka i Body mass indexa te savjete liječnika.

Naše druženje ne bi bilo potpuno bez bogate tombole. Poslovni partneri ETK bili su vrlo izdašni pa je ove godine prikupljeno i podijeljeno oko 900 poklona. Posebno vrijedni pokloni naših sponzora kao i glavna nagrada (mobitel Sony Ericsson P910i) koju donira naša kompanija bili su izvučeni na pozornici "uživo" na osobnom računalu, metodom slučajnih brojeva između evidentiranih aktivnih zaposlenika ETK. Glavnu nagradu osobno je uručila predsjednica kompanije Gordana Kovačević, a sretna dobitnica ove godine bila je Jovanka Vučen-Milić.
Obiteljski dan ETK bila je ujedno prilika da se obznane imena najboljih pojedinaca koji će predstavljati momčad naše kompanije u malom nogometu na Svjetskim korporacijskim igrama u Zagrebu.
Napomenimo još da je tijekom kompanijske fešte snimljena i posebna reportaža za aktualni RTL-ov «Exploziv».
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle