Search
Hrvatska
Zamjena 10,000 GSM radio baznih stanica 
Ericsson isporučuje novu GSM mrežu T-Mobileu Njemačka
T-Mobile Njemačka, mobilni operator iz grupe Deutsche Telekom i jedan od vodećih mobilnih operatora u svijetu, izabrao je Ericsson za isporučitelja i integratora pri zamjeni 10,000 postojećih GSM radio baznih stanica.
Ericsson će zamijeniti GSM radio pristupnu mrežu ovoga operatora najsuvremenijom GSM/GPRS tehnologijom spremnom za budućnost. T-Mobile će, koristeći najsuvremeniju Ericssonovu 2G tehnologiju, biti odlično pripremljen za buduće nadogradnje i današnje ulaganje će osigurati buduće tehnološke potrebe.
“Ericsson je ponosan što je izabran za ovu važnu obnovu GSM mreže operatora T-Mobile Njemačka,” kaže Bert Nordberg, izvršni potpredsjednik odgovoran za prodaju i marketing u Ericssonu. “Ericsson će modernizirati i povećati troškovnu učinkovitost GSM mreže ovog operatora što će potpomoći daljnji rast poslovanja.”
“T-Mobile je vodeći u kvaliteti mreže, što je dokazano brojnim nagradama i ocjenama dobivenim od strane nezavisnih tijela”, kaže Joachim Horn, direktor tehnologije i član uprave T-Mobile Njemačka. “Iz razloga što kvalitetu želimo zadržati i u budućnosti, ne oslanjamo se samo na inovativne širokopojasne tehnologije poput UMTS-a i bežičnog LAN-a već moderniziramo i GSM mrežu koja nastavlja biti značajan element naše multimedijske strategije mobilne mreže. Izabravši korporaciju Ericsson, dobili smo kompetentnog partnera za ovaj važan projekt.”
Ova zamjena velikog dijela mobilne mreže vrlo je zahtjevna. Izazov nije samo u sistem integraciji i povezanim uslugama već i u istovremenom radu mreže bez pada kvalitete usluge korisnicima. Oko 10,000 postojećih GSM radio baznih stanica ovoga operatora bit će zamijenjene modernizacijom mobilne mreže "korak po korak".
Zamjena će započeti u siječnju 2005. godine i bit će završena u roku od 3 godine.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle