Search
Hrvatska
Posao s BH Telecomom 
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle u Bosni i Hercegovini
Vodeći hrvatski izvoznik naprednih telekomunikacijskih rješenja, Ericsson Nikola Tesla vrlo uspješno posluje i na tržištu Bosne i Hercegovine. Kompanija je 22. kolovoza 2005. potpisala dva ugovora sa operatorom BH Telecomom, svojim tradicionalnim poslovnim partnerom, čija ukupna vrijednost premašuje vrijednost 25 milijuna kuna.
Ugovore su u ime Ericssona Nikole Tesle potpisali Jagoda Carić, direktorica Marketinga i prodaje za tržište Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a u ime BH Telecoma, Hamdo Katica, generalni direktor.
Ugovoreni poslovi odnose se na proširenje u segmentu pokretnih (mobilnih) i u segmentu nepokretnih (fiksnih) komunikacija. Valja naglasiti da je u području mobilne telefonije riječ o izvedbi druge faze EDGE tehnologije koja omogućuje višestruko brži podatkovni prijenos od postojećega GPRS-a. Koristeći EDGE tehnologiju mobilni operateri mogu svojim korisnicima ponuditi prijenos visokokvalitetnih podatkovnih usluga poput prijenosa video signala na njihove mobilne aparate, slušanja radio stanica on-line, surfanja Internetom te prijenosa e-mailova putem mobilnih aparata.
Oba ugovora realizirat će se do kraja ove godine.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle