Search
Hrvatska
Ugovor vrijedan 27 milijuna kuna 
Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle s Hrvatskim željeznicama

Ericsson Nikola Tesla i Hrvatske željeznice, državno poduzeće za javni prijevoz putnika i prijevoz tereta u unutarnjemu i međunarodnom prijevozu, potpisali su dva velika ugovora o modernizaciji i proširenju poslovne komunikacijske mreže HŽ-a u ukupnoj vrijednosti blizu 27 milijuna kuna. Oba ugovora realizirat će se tijekom 2005. i 2006. godine.


Riječ je o rješenju koje uključuje zamjenu i nadogradnju postojećih ŽAT centrala s digitalnim poslovnim komunikacijskim sustavima MD 110, njihovom umrežavanju putem optičkih kabela i SDH infrastrukture. Ugovorom je obuhvaćena i isporuka dodatnih aplikacija DNA (Dynamic Network Administration) koje olakšavaju administriranje i održavanje sustavima, nadzor i upravljanje te sustav za tarifiranje poziva.


Modernizacija i proširenje poslovne komunikacijske mreže HŽ-a obavit će se na 98 lokacija.
U skladu s ugovorom umrežit će se i tri koridora Hrvatskih željeznica u IP gigabitnu okosnicu te instalirati sustav za upravljanje i nadzor te okosnice.


Ugovore su potpisali direktorica Poslovnih sustava Snježana Ivezić Torbarina iz Ericssona Nikole Tesle i predsjednik uprave Dr. Sc. Tomislav Josip Mlinarić iz Hrvatskih željeznica.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle