Search
Hrvatska
Ugovor 
Ericsson i MCP omogućuju mobilnu komunikaciju na moru
Ericsson i norveško poduzeće Maritime Communications Partner (MCP), potpisali su krajem veljače ugovor o isporuci GSM mreže koja će omogućiti mobilnu komunikaciju na moru. Ericsson će, prema ugovoru, isporučiti cjelovito mrežno rješenje koje uključuje temeljnu i radio opremu. Uz pomoć Ericssonove GSM infrastrukture, MCP će ponuditi mobilnu komunikaciju brodovima za krstarenje i trajektima širom svijeta, uz globalnu pokrivenost, u suradnji s vodećim isporučiteljima pomorskih satelitskih usluga. Brodovi će imati radio bazne stanice na palubi, a komunikacija će biti osigurana putem satelitskog linka na temeljnu mrežu na obali. Faks, Internet i podatkovne usluge se također nude, kao i usluge s dodanom vrijednošću poput slanja promotivnih i drugih informacija.
”Vrlo smo zadovoljni ovim tehnološkim napretkom u suradnji s Ericssonom”, kaže Trygve Sten Gustavsen, generalni direktor Maritime Communications Partner. ”Naš položaj vodećeg globalnog pomorskog operatora, omogućuje nam da ponudimo usluge visoke kvalitete svojim korisnicima, temeljene na Ericssonovim GSM mrežnim rješenjima. Ovaj ugovor će dodatno osnažiti naše ambicije na međunarodnoj sceni.” MCP je do sada potpisao ugovore s europskim trajektnim kompanijama, Stena Line i DFDS, a u pregovorima su s još nekim trajektnim kompanijama i kružnim linijama.
”Vrlo smo zadovoljni suradnjom s MCP-om i širenjem mogućnosti komunikacije na moru širom svijeta, Naša pokretačka snaga je oduvijek omogućiti ljudima komunikaciju bilo gdje i bilo kada, pa i na moru. Ovaj ugovor pokazuje konkurentnost i fleksibilnost Ericssonovih GSM mrežnih rješenja i u pomorskom dijelu", kaže Johan Bergendahl, potpredsjednik Ericssona zadužen za marketing.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle