Search
Hrvatska
Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle 
Ugovor Ericssona Nikole Tesle i Tele 2, trećega operatora mobilne telefonije u Hrvatskoj

Ovaj važni ugovor potpisali su Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Mats Tilly, generalni direktor Tele2 d.o.o.
Tele2, od nedavno treći operator mobilne telefonije u našoj zemlji i Ericsson Nikola Tesla, najveći hrvatski isporučitelj komunikacijske opreme i rješenja, potpisali su ugovor o isporuci opreme i cjelovitoga komunikacijskog rješenja za izgradnju GSM mreže u Hrvatskoj. Izborom Ericssona Nikole Tesle za glavnoga isporučitelja komunikacijske opreme i rješenja potvrđena je višegodišnja dobra suradnja poslovnih partnera Tele2 i Ericssona na tržištima mnogih europskih zemalja. Ericsson je vodeći isporučitelj rješenja u području mobilnih komunikacija 2G i 3G s globalnim tržišnim udjelom od 40 posto.
Kao što je poznato Tele2 je jedan od vodećih europskih telekom operatora, sa sjedištem u Švedskoj, koji isporučuje proizvode i usluge za fiksnu i mobilnu telefoniju, Internet, prijenos podataka, kabelsku televiziju i sl. Osnovan 1993. godine, Tele2 već sada ima 29 milijuna korisnika u 25 zemlje.
"Vrlo smo zadovoljni što je Tele2 izabrao Ericsson Nikolu Teslu za svoga partnera i potpuno smo spremni odgovoriti na sve zahtjeve našega kupca.", rekla je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije. "Poznati europski operator Tele 2 sada je prvi put na hrvatskom tržištu pa je naša odgovornost za lokalnu podršku tim veća. Ovaj novi partnerski odnos još je jedan dokaz dobre pozicije Ericssona Nikole Tesle kao isporučitelja cjelovitih komunikacijskih rješenja u području pokretnih komunikacija na domaćem tržištu i u okviru Ericssonove grupe".
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle