Search
Hrvatska
Novosti s bosansko-hercegovačkog tržišta 
Novi ugovori s BH Telecomom

Naša je kompanija, krajem studenoga, potpisala s BH Telecomom, najvećim nacionalnim operatorom u Bosni i Hercegovini, tri ugovora ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna eura. Ovim ugovorima značajno će se proširiti i unaprijediti komunikacija korisnika u mrežama BH Telecoma na području mobilne i fiksne telefonije.


Ugovore su u Sarajevu potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Hamdo Katica, generalni direktor BH Telecoma. Svečanosti su nazočili Jan Campbell, predsjednik Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Jagoda Carić, direktorica Marketinga i prodaje za tržište Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Adnan Halimić, direktor kompanije Ericsson BiH i drugi.

 

Prvi ugovor, vrijedan više od 1,6 milijuna eura, odnosi se na nabavku opreme za proširenje postojećih kapaciteta baznih stanica i BSC softverskih licenci. Ovom investicijom, koja će se realizirati do konca 2005. godine, povećat će se kapacitet GSM mreže BH Telecoma, proširiti područja pokrivenosti GSM signalom te podići usluga mobilne komunikacije na višu razinu.
Predmet preostala dva ugovora jest područje fiksne telefonije, a riječ je o isporuci hardvera, softvera, montažnog materijala, rezervnih dijelova, te izvršenju usluga instalacije, implementacije i integracije za nove i proširenje postojećih pretplatničkih stupnjeva za područja Velike Kladuše (Direkcija Bihać) i Nemile (Direkcija Zenica). Realizacijom ovih ugovora, vrijednih više od 845 tisuća eura, osigurat će se korisnicima usluga u fiksnoj mreži BH Telecoma na spomenutim područjima pristup novim, unaprijeđenim uslugama.
"U prošlosti je postojala vrlo dobra suradnja između ovih dviju kompanija, a današnjim ugovorima potvrđujemo nastavak ove uspješne  suradnje i u budućnosti. Cijenimo nastojanje Ericssona Nikole Tesle da stalno ide korak dalje u razvoju telekomunikacijskih sustava u cjelini kao i činjenicu da svoja iskustva i znanja prenosi i na područje BIH, čime BH Telecom postaje dio svjetskih telekomunikacija s posebnim naglaskom na razvoj informacijskog društva", zaključio je gospodin Hamdo Katica.

 

"I danas potpisani ugovori s BH Telecomom na području mobilne i fiksne telefonije svjedoče o višedesetljetnoj prisutnosti Ericssona Nikole Tesle na bosansko-hercegovačkom tržištu", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i dodala:" S našim kupcem BH Telecomom surađujemo kao partneri na istom zadatku. Cilj toga zadatka je uvođenje najsuvremenije telekomunikacijske opreme, rješenja i usluga kako bi ljudi koji žive na ovim prostorima imali dostup informacijama i modernim znanjima potrebnim za što brži rast i razvoj svoje društvene zajednice", rekla je nakon potpisivanja ugovora gospođa Kovačević.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle