Search
Hrvatska
Novi ugovori 
Uspjeh Ericssona Nikole Tesle u Bjelorusiji
Vodeći hrvatski izvoznik naprednih telekomunikacijskih rješenja, Ericsson Nikola Tesla u prvom dijelu srpnja ove godine bio je veoma uspješan u svojim aktivnostima na bjeloruskom tržištu. Kompanija je potpisala dva ugovora čija ukupna vrijednost premašuje 200 milijuna kuna, a riječ je o poslovima i u segmentu pokretnih i u segmentu nepokretnih komunikacija.
Ericsson Nikola Tesla nedavno je potpisao ugovor s bjeloruskim operatorom nepokretne mreže, Beltelecomom za isporuku tandem AXE centrale za grad Gomel vrijedan 4 milijuna kuna. Riječ je o trećem u nizu poslova kojega je Ericsson Nikola Tesla ove godine ugovorio s Beltelecomom, a koji su usmjereni na modernizaciju infrastrukture nepokretne mreže toga operatora. Ugovoreni komunikacijski sustav treba biti isporučen i pušten u rad najkasnije do početka prosinca 2005.
U prvom dijelu srpnja Ericsson Nikola Tesla postigao je na istom tržištu i drugo, još značajnije poslovno postignuće, ovaj put u području pokretnih komunikacija: kompanija je potpisala ugovor o proširenju GSM sustava s prvim bjeloruskim operatorom mobilne mreže, tvrtkom JV MDC Velcom. Ugovor vrijedan 202,3 milijuna kuna uključuje nadogradnju osnovnoga Velcomovoga GSM sustava, nakon čega će pokretna mreža toga operatora moći uslužiti 2 milijuna krajnjih korisnika. Konkretno, ugovorom je obuhvaćena implementacija nove komutacijske, radio i transmisijske opreme i intelektualne platforme, koja će našem kupcu omogućiti uvođenje usluga Prepaid, VPN i drugih suvremenih rješenja za njegove korisnike, te isporuka profesionalnih usluga. Ugovor je u ime tvrtke JV MDC Velcom potpisao novoimenovani direktor tvrtke, G. V Melnikov, dok je u ime Ericssona Nikole Tesle potpisnik bio Zvonko Bićanić, direktor za tržišta Bjelorusije i Moldavije.
Realizacija ovoga vrijednoga izvoznoga posla očekuje se do kraja ove godine.
"Uz ugovore koje je u srpnju ove godine Ericsson Nikola Tesla potpisao s bjeloruskim kupcima pozicija kompanije na tom tržištu s velikim poslovnim potencijalom daljnje je učvršćena. Uspješna realizacija ugovorenih poslova otvorit će nam vrata prema razvoju našega poslovanja u tom dijelu svijeta. Primjerice, tijekom pregovora s predstavnicima Velcoma naše obje strane izrazile su želju da suradnju proširimo i na neka druga područja, uključujući i mogućnost da Ericsson Nikola Tesla tom operatoru u pokusnom radu predstavi svoja rješenja za 3G, WLAN i WiMAX tehnologije. S obzirom na vrhunske kompetencije naših stručnjaka u tom području veoma sam optimističan kada je riječ o daljnjoj suradnji s tim bjeloruskim kupcem," komentirao je Josip Jakovac, potpredsjednik Ericssona Nikole Tesle i direktor za tržišta Zajednice Neovisnih Država (ZND).
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
ZA VIŠE INFORMACIJA:
Snježana Bahtijari
Direktorica Kompanijskih komunikacija
Ericsson Nikola Tesla
Tel.: + 385 1 365 4556
E-mail: snjezana.bahtijari@ericsson.com