Search
Hrvatska
Ugovor o poslovno - tehničkoj suradnji  
Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor s Vodatelom
Ericsson Nikola Tesla (ETK) potpisao je 10. svibnja 2005. ugovor o poslovno – tehničkoj suradnji s jednim od najvećih hrvatskih isporučitelja Internet usluga (Internet Service Providera) i novim koncesionarom na tržištu fiksne telefonije, tvrtkom Vodatel. Ugovor, vrijedan 22,5 milijuna kuna, potpisali su Gordana Kovačević, predsjednica ETK i Sebastian Popović, predsjednik Uprave Vodatela. Riječ je o isporuci najnaprednijih cjelovitih komunikacijskih rješenja i opreme što će Vodatelu omogućiti brzi ulazak na tržište fiksne telefonije u našoj zemlji
Nedavnom deregulacijom telekomunikacijskoga tržišta u Hrvatskoj stvoreni su preduvjeti za početak rada alternativnih pružatelja usluga u fiksnoj telefoniji. Vodatel je na hrvatskom tržištu Interneta već prepoznat po inovativnim rješenjima za poslovne i kućne korisnike, ali i po vrlo agresivnoj cjenovnoj politici. Stoga se sličan pristup korisnicima može očekivati i od njegova ulaska na tržište fiksne telefonije.
Vodatelove usluge će zasigurno ponajprije postati dostupne poslovnim korisnicima koji već koriste Vodatelove usluge pristupa Internetu, a kojima će Vodatel već početkom jeseni omogućiti atraktivne usluge u fiksnoj mreži, ali i značajne promjene u ponudi stalnih veza prema Internetu.
Kućnim korisnicima Vodatel je nedavno prvi u hrvatskoj predstavio rješenje za pružanje usluga eTV Internet televizije i eTV Videa na zahtjev, pa je realno za očekivati da će ove usluge također, biti sastavni dio Vodatelovih paketa u fiksnoj telefoniji. Takvi paketi već danas predstavljaju tehnološki i komercijalno najatraktivnija rješenja u razvijenim zemljama, pa je realno očekivati da će i kod nas izazvati veliki interes kućnih korisnika.
"Dosadašnji razvoj tehnologije omogućuje korisnicima fiksne mreže značajno naprednija rješenja od onih koje danas koriste, pa se od alternativnih pružatelja očekuje da korisnicima, uz niže cijene razgovora, ponude i značajno veći komoditet. Suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom omogućit će Vodatelu da svojim korisnicima ponudi jedinstvene usluge temeljene na tehnologiji kakvu Ericsson danas isporučuje i vodećim svjetskim operatorima", izjavio je Sebastian Popović, predsjednik Uprave Vodatela.
Povodom potpisivanja ovoga ugovora Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je konstatirala: "Ovim ugovorom potvrđuje se Ericssonova sveprisutnost na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. Ericsson Nikola Tesla dokazao je da svojom kvalitetom i fleksibilnošću u odnosu na potrebe kupca može odgovoriti na sve zahtjeve novih telekomunikacijskih operatora. Nakon dvogodišnje intenzivne suradnje stvoren je sada dobar temelj za daljnji poslovni i partnerski odnos između Vodatela i Ericssona Nikole Tesle."
Ericsson
Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.
Ericsson Nikola Tesla
Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio Ericssona i globalnih telekomunikacija, kompanija je okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju razvoj i istraživanje, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja te usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući i mobilni Internet.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
Vodatel
Vodatel je poduzeće koje se bavi pružanjem telekomunikacijskih usluga temeljenih prije svega na Internet tehnologiji. Do sada je Vodatel izgradio korisničku bazu od preko 30.000 aktivnih korisnika Interneta, među kojima se nalazi i preko 350 vodećih hrvatskih poduzeća kojma Vodatel omogućuje stalni pristup Internetu. Snažan rast broja korisnika kao i financijskih rezultata u protekle tri godine najbolji su dokaz Vodatelovih mogućnosti na području pružanja različitih telekomunikacijsih rješenja među kojima se sada nalaze i usluge fiksne telefonije za poslovne i rezidencijalne korisnike.
Dodatne informacije