Search
Hrvatska
Ericsson širi WCDMA portfelj 
Ericsson širenjem WCDMA portfelja potiče interes za mobile triple play usluge
Ericsson će novim mogućnostima proširiti grupu WCDMA usluga i proizvoda koji će se koristiti postojećim, ali i novim frekvencijskim pojasevima kako bi potaknuo masovno korištenje mobile triple play komunikacijskih mogućnosti te povećao interes za WCDMA tehnologije na novim tržištima.
Mogućnost primjene WCDMA tehnologija u više frekvencijskih pojasa osigurana je u eri sve većega interesa za širokopojasne usluge kao što su mobile triple play usluge koje predstavljaju kombinaciju mobilne telefonije, mobilnoga širokopojasnoga prijenosa i mobilne televizije) .
Uz strategiju širenja WCDMA portfelja Ericssonu se otvara i mogućnost osvajanja novih tržišta te suradnje s novim kupcima kojima se tako osiguravaju mreže većega kapaciteta te bolja pokrivenost i manji operativni troškovi. Uz to, operatorima će se omogućiti nadogradnja postojećih fiksnih i mobilnih sustava novim uslugama, bez obzira na to je li riječ o urbanim ili ruralnim područjima.
Mikael Bäck, Ericssonov potpredsjednik odgovoran za WCDMA grupu proizvoda, usluga i rješenja komentira: "Vjerujemo kako će WCDMA uskoro postati vodeća tehnologija za pristup koja će kvalitetno podržati masovno korištenje novih komunikacijskih usluga, i onih u području telefonije, i onih koje se oslanjaju na širokopojasni prijenos, ali i usluga koje se odnose na prijenos video sadržaja."
Ericsson, vodeći svjetski isporučitelj u GSM i WCDMA području, širi svoju WCDMA ponudu prema frekvencijskim pojasevima od 850MHz, 1800MHz (1700MHz za Japan) te 1.7/2.1GHz za SAD. Pojas od 850MHz će biti dostupan već ove godine, a preostale navedene frekvencije moći će se koristiti sredinom 2006.
U budućnosti se za WCDMA usluge predviđa i korištenje frekvencijskih pojaseva od 900MHz i 2.5GHz.
U Ericssonu vlada uvjerenje kako će kvalitetnija podrška kada je o različitim frekvencijama riječ potaći daljnje širenje WCDMA usluga, što će operatorima otvoriti mogućnosti za rast poslovanja. Osim toga, primjenom WCDMA i HSDPA megabitnih brzina prijenosa podataka, Ericsson planira osigurati troškovno učinkovite usluge širokopojasnoga prijenosa u mobilnim i fiksnim sustavima.
Kada je o mobilnim komunikacijskim platformama riječ (Ericsson Mobile Platforms) također se planira tijekom 2006. širenje liste proizvoda i usluga dodavanjem WCDMA i HSDPA platformi koje pokrivaju frekvencije od 2.1GHz, 1900MHz, 1700MHz i 850MHz, uz odgovarajuću konfiguraciju.
Ericsson je predvodnik u području WCDMA rješenja, uz komercijalne mreže koje rade na frekvencijama od 2.1GHz i 1900MHz, dok će frekvencijski pojas od 850MHz biti komercijalno dostupan do kraja tekuće godine.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
ZA VIŠE INFORMACIJA:
Ericsson Media Relations
Phone: +46 8 719 6992
E-mail: press.relations@ericsson.com