Search
Hrvatska
Svjetski prvijenac 
Ericsson realizirao prvu IMS mrežu preko 3G

Prva IMS mreža preko 3G u svijetu, temeljena na Ericssonovom IMS (IP Multimedia Subsystem - višemedijski podsustav zasnovan na Internet protokolu) rješenju puštena je u Japanu u komercijalni rad. IMS operatorima omogućava lansiranje novih atraktivnih 3G usluga na zahtjevnom japanskom tržištu.


Ericsson je mrežu isporučio japanskom operatoru Softbank Mobile koji nove IMS-temeljene usluge svojim korisnicima nudi od kraja studenog. Ovaj "end-to-end" IMS sustav u cijelosti je isporučen od strane Ericssona. Korisnicima će na raspolaganju biti Circle Talk (push-to-talk) usluga i atraktivna nova usluga HotStatus (prisutnost, upravljanje skupinama korisnika). Ericsson je isporučio svu infrastrukturu, a obavio je i posao sistemske integracije te pruža sve usluge podrške.


Rory Buckley, čelnik Ericssona u Sjeveroistočnoj Aziji te predsjednik Ericssona u Japanu, kaže: "Japan je jedno od najzahtjevnijih tržišta na svijetu i ovaj je ugovor strateški vrlo važan za nas. Softbank je idealni korisnik IMS-a jer ima fiksnu i mobilnu mrežu, a uvođenje IMS-a pomoći će mu u lansiranju novih usluga i njihovom daljnjem širenju na tržištu."


Ericssonov IMS je "end-to-end" rješenje koje operatorima nudi brzu mogućnost prihodovanja pri prelasku na mobilno-fiksno konvergentni "all-IP" koncept. Ono omogućuje kvalitetan pristup nizu novih multimedijskih usluga putem fiksnih i mobilnih mreža na novi i inovativni način. Ericssonov IMS uključuje konvergiranu IMS jezgrenu infrastrukturu, kao i aplikacijske poslužitelje te omogućuje zajedničke funkcije koje mogu biti korištene i od strane više fiksnih i/ili mobilnih aplikacija.


Ericsson je vodeći isporučitelj na tržištu IMS-a, s 28 ugovora vezanih uz komercijalne IMS sustave te još 60 sustava u probnom radu širom svijeta. Ericsson Nikola Tesla je jedan od najznačajnijih Ericssonovih centara za planiranje, dizajn, realizaciju i sistemsku integraciju IMS rješenja i stručnjaci Ericssona Nikole Tesle sudjelovali su na više od 10 IMS projekata širom svijeta.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle