Search
Hrvatska
Ericsson – društveno odgovorni poduzetnik 
Ericsson se pridružio inicijativi vodećih poduzeća vezanoj uz ljudska prava

Ericsson se pridružio inicijativi vodećih poslovnih subjekata vezanoj uz ljudska prava (Business Leaders Initiative on Human Rights - BLIHR). Ova inicijativa stvorena je s ciljem vođenja i razvoja korporativnog angažmana u području ljudskih prava. BLIHR želi potpomoći praktičnu primjenu Opće deklaracije o ljudskim pravima u području poslovanja te inspirirati i druge poslovne subjekte da to učine.


Ericsson je 13. kompanija koja se pridružila BLIHR-u i ovaj potez dodatno snaži Ericssonov dugoročni predani rad u području ljudskih prava i društvene odgovornosti.

 

Henry Sténson, potpredsjednik korporacije zadužen za Komunikacije kaže: "Jedna smo od prvih kompanija koja je podržala Global Compact program Ujedinjenih naroda i Ericsson je uvijek proaktivno pristupao zaštiti okoliša te društvenim i etičkim pitanjima. Naša odluka da se pridružimo BLIHR-u logičan je nastavak naših aktivnosti u području društvene odgovornosti i svrstava nas u predvodnike inicijativa u ovome području. Ericsson vjeruje da su telekomunikacije temeljni preduvjet za ekonomski i društveni razvoj. Kao jedan od najznačajnijih isporučitelja komunikacijske opreme i usluga, možemo odigrati vrlo važnu ulogu u ovome procesu."

 

BLIHR vodi Mary Robinson, bivša visoka dužnosnica Ujedinjenih naroda za ljudska prava i bivša irska predsjednica.

 

Ericssonov program društvene odgovornosti sadrži raznolike aktivnosti koje uključuju i Ericssonov Response program, koji je usmjeren na spašavanje prigodom katastrofa te humanitarnu pomoć pogođenim područjima.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle