Search
Hrvatska
Društvena odgovornost 
ETK donirao interaktivnu ultrazvučnu prezentacijsku ploču OŠ Nikola Tesla u Rijeci

U godini u kojoj svijet obilježava 150. obljetnicu rođenja znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle kompanija Ericsson Nikola Tesla nizom aktivnosti želi pokazati da kao društveno odgovorni poduzetnik podupire razvoj znanja u Hrvatskoj. Upravo zbog toga su kompanijine akcije u tom području usmjerene na mlade generacije. Tako je u povodu Dana OŠ Nikole Tesle u Rijeci, u prisustvu gradonačelnika Vojka Obersnela, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr. Gordana Kovačević toj odgojno-obrazovnoj ustanovi uručila interaktivnu ultrazvučnu prezentacijsku ploču, suvremeno pomagalo u nastavi koje će omogućiti postizanje još boljih rezultata učenika ove škole.


"Njegujući načelo društvene odgovornosti za suradnju s mladim ljudima na kojima počiva budućnost našega društva, ovom prilikom želim naglasiti da Ericsson Nikola Tesla želi mladim ljudima prenositi potrebna znanja i osposobljavati ih za kvalitetan doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva. Želimo stvoriti preduvjete za stvaranje nasljednika  Nikole Tesle ne samo u Ericsson Nikoli Tesli nego i u široj zajednici", istakla je u pozdravnom govoru G. Kovačević.

Interaktivna ultrazvučna prezentacijska ploča osigurava korištenje najsuvremenijih informacijsko-komunikacijskih dosega u nastavi. Nastavnicima OŠ Nikola Tesla Rijeka kompanija je osigurala i jednokratni program edukacije za korištenje ovoga suvremenoga nastavnoga pomagala.

U svečarskoj atmosferi Dana škole otkrivena je i bista Nikole Tesle, poklon školi od Elektroprimorja, Rijeka. Prisutne je pozdravila i zahvalila na pažnji i poklonima ravnateljica Nada Šubić-Bezenicki.

Ulaganje u mlade ljude u Ericssonu Nikoli Tesli shvaća se kao put prema razvoju društva, a kompanija se trudi biti prepoznata u Hrvatskoj kao organizacija orijentirana na mlade ljude koja ulaže u usavršavanje i izobrazbu stručnjaka i predstavlja primjer koji treba slijediti.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla