Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Intela 
Zajednički do atraktivnih usluga mobilnog širokopojasnog pristupa

Ericsson i Intel Corporation surađivat će s ciljem ubrzavanja razvoja usluga i aplikacija na prijenosnim računalima. Ova suradnja bit će osnažena Ericssonovim rješenjima za mobilni širokopojasni pristup i IMS, kao i Intel ® Core™ mikroarhitekturom za mobilne klijente i poslužitelje.


Suradnja ovih dviju kompanija usmjerena je na veće prihvaćanje usluga širokopojasnog pristupa i multimedijskih usluga na tržištu, uz pomoć jednostavnijeg i atraktivnijeg doživljaja za individualne korisnike i poduzeća.


Zajednički rad uključivat će integraciju rješenja za mobilne operatore, što će omogućiti ponudu atraktivnih paketa usluga iz područja mobilnog širokopojasnog pristupa uz pomoć prijenosnih računala namijenjenih poduzećima i individualnim korisnicima. Ovaj će način širokopojasnog, pristupa korisnicima jednostavno i brzo ponuditi sigurnu računalnu okolinu s punim funkcionalnostima što će poboljšati učinkovitost poduzeća, kao i novu generaciju napredne multimedijske komunikacije, zabave i web usluga u pokretu.


Ova će se integrirana rješenja temeljiti na Ericssonovoj HSPA platformi za mobilni širokopojasni pristup i IMS platformi za konvergenciju uz Intelovu tehnologiju u području mobilnosti, što će osigurati atraktivne doživljaje korisnicima u kombinaciji s pouzdanošću i sigurnošću.


Suradnja uključuje marketing i tehnologiju koja će nezavisnim isporučiteljima softvera omogućiti brzi razvoj, validaciju i ponudu multimedijskih aplikacija u području mobilnih mreža na tržištu. Ericsson i Intel će u cilju bržeg pojavljivanja novih aplikacija na tržištu softverskoj zajednici osigurati razvojne alate, rani pristup sustavima, obuku i podršku validaciji u globalnim središtima za rješenja.


Bert Nordberg, izvršni potpredsjednik u Ericssonu kaže "Prijenosno računalo s mogućnošću mobilnog širokopojasnog pristupa predstavlja vrlo zanimljivu mogućnost prihoda mobilnim operatorima, kako s aspekta pristupa tako i vezano uz usluge. Raduje nas ova zajednička inicijativa s Intelom, u kojoj je jednostavnost uporabe za krajnjeg korisnika ključna za masovno korištenje usluga mobilnog širokopojasnog pristupa."


Gordon Graylish, potpredsjednik Intela zadužen za EMEA regiju kaže: "Vrlo smo sretni zbog suradnje s Ericssonom s ciljem omogućavanja multimedijskih usluga u pokretu, atraktivnih i jednostavnih za korištenje, a koje će bez prekida i problema raditi putem raznih bežičnih tehnologija."


Ericsson i Intel imaju zajednički interes u poticanju tržišta, promoviranju otvorenih standarda i olakšavanju stvaranja i implementiranja novih usluga u području mobilnog širokopojasnog pristupa. Cilj je ubrzavanje prihvaćanja multimedijskih usluga na tržištu, u područjima poslovnih sustava, komunikacije i suradnje, interaktivnih TV programa, igara, glazbe, povezivanja unutar iste interesne zajednice i profesionalnih aplikacija.


Ericsson će predstaviti mobilne širokopojasne i IMS-temeljene usluge na prijenosnim računalima osnažene s HSPA i Intel® Centrino® Duo mobilnom tehnologijom tijekom ITU Telecom World 2006 skupa koji upravo traje u Hong Kongu .


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle