Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i VimpelComa 
Prvi komercijalni komprimirani govorni poziv preko all-IP mreže

Ericsson i VimpelCom, koji daje Beeline uslugu u Rusiji, prvi su demonstrirali komprimirani govor temeljen na 3GPP standardu te signalizaciju (SIGTRAN) preko Internet protokola u komercijalnoj GSM mreži.

 

Govorna kompresija preko all-IP mreže, uvedena uz pomoć Ericssonovog Mobile Softswitch rješenja, temeljni je prvi korak u migraciji na učinkovitu IP mrežu te značajno smanjuje transmisijske zahtjeve.

 

Prvi je poziv ostvaren u prosincu 2005. između Ekaterinburga i Nižnego Tagila, u području koje je od nedavno počeo pokrivati VimpelCom. Ova najsuvremenija tehnologija bit će uvedena širom ove nove regije u veljači 2006.

 

Zoran Lukovic, potpredsjednik Ericssonove tržišne jedinice Istočna Europa i Centralna Azija, kaže: "Ponosni smo što nas je VimpelCom izabrao za izvedbu softswitch rješenja te za evoluciju prema all-IP. Zahvalni smo za njihovu potporu za ostvarenje ovog prvijenca u svijetu, koji potvrđuje Ericssonovo liderstvo."


Sergey Avdeev, izvršni potpredsjednik i tehnički direktor VimpelComa, kaže "Ericsson je vrlo pouzdani partner koji garantira da naše sadašnje investicije omogućuju daljnju nadogradnju sustava."
Ericssonovo Mobile Softswitch rješenje najviše je korišteno softswitch rješenje u svijetu. Ono se koristi u pola svih mobilnih mreža softswitch arhitekture u komercijalnoj uporabi. Ericsson je također vodeći u razvoju višeuslužnih IP transportnih rješenja optimiziranih za mobilne mreže i usluge te osigurava potpuno testirana i verificirana rješenja sjedinjujući čvorove jezgrene mreže i višeuslužnu IP temeljnu mrežu.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle