Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla - sponzor Login@Europe 
Dodijeljene nagrade natjecanja Login@Europe 2006

Login@Europe 2006 nastavak je već tradicionalnih godišnjih natjecanja osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica za mlade, sadržajno vezanih uz Europsku uniju. Tema natjecanja za 2006. godinu je "Mobilnost mladih u Europskoj uniji", u skladu s europskom godinom 2006. "Workers' mobility", a s ciljem poticanja stvaranja svijesti kod mladih da im sudjelovanje u europskim inicijativama i obrazovnim programima otvara prilike za kasniju akademsku i profesionalnu mobilnost.

Skupu se obratila mr.sc. Kolinda Grabar Kitarević, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, a prisustvovali su i mr.sc. Marija Pejčinović Burić, državna tajnica za europske integracije, dr. Dragan Schwartz, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa te predstavnici sponzora.


Nagradu za najbolje web stranice posvećene ovoj temi osvojila je III. gimnazija iz Splita, ispred drugonagrađene XV. gimnazije iz Zagreba i trećenagrađene Srednje škole Petrinja. Svi članovi prvonagrađenog tima dobili su mobilne telefone Sony Ericsson K750i, poklon kompanije Ericsson Nikola Tesla, koje je nagrađenima uručila direktorica Kompanijskih komunikacija, Snježana Bahtijari, koja je naglasila da kompanija od samoga početka podržava projekt Login@Europe te na taj način aktivno podupire razvoj kompetencija i znanja mladih o Europskoj uniji i dodala: "Ericsson Nikola Tesla kao regionalni centar znanja  i hrvatski tehnološki lider u godini kada obilježavamo 150. obljetnicu rođenja velikog svjetskog genija Nikole Tesle, vizionara koji je potekao iz naših krajeva, svoju društvenu odgovornost vidi ponajprije u osiguranju uvjeta za stvaranje nasljednika velikog Tesle ne samo u našoj kompaniji nego i u široj društvenoj zajednici. Poticanje i sudjelovanje u društveno korisnim i vrijednim projektima kakav je Login@Europe dio je našeg ulaganja u budućnost kakvu je sanjao Tesla i na čijem vizionarskom tragu Ericsson Nikola Tesla danas djeluje." Posebnu nagradu za kreativnost osvojila je Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara, a posebna pohvala iskazana je osnovnoj školi Župa Dubrovačka Mlini.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle