Search
Hrvatska
MIPRO 2006. 
U znaku Nikole Tesle

MIPRO je najveća međunarodna manifestacija u području informacijske i komunikacijske tehnologije i mikroelektronike ne samo u Republici Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, a ove godine održava se u Opatiji od 22. do 26. svibnja. Ericsson Nikola Tesla na ovogodišnjem MIPRO-u, 29. po redu, sudjeluje nizom aktivnosti, a također je i generalni sponzor ovogodišnjeg skupa.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla uključena je i u niz aktivnosti vezanih uz "Godinu Nikole Tesle" kojom Hrvatska, obilježavajući 150. obljetnicu rođenja Nikole Tesle, odaje počast ovom znanstveniku svjetskog glasa koji je svojim velikim, revolucionarnim otkrićima i patentima zadužio čovječanstvo osiguravši veliki tehnološki iskorak i na taj način znatno pridonio kvalitetnijem životu ljudi na svijetu. Kompanija je također inicirala da se i na međunarodnom skupu MIPRO posveti dužna pažnja Nikoli Tesli, geniju svjetskog uma.


MIPRO je svečano otvoren u srijedu 24. 5. u 11 sati. U sklopu svečanoga otvorenja predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević sudjelovala je plenarnom temom "Nikola Tesla: od vizije do stvarnosti - pogled Ericssona Nikole Tesle". U svome izlaganju prezentirala je golemu ostavštinu Nikole Tesle, kao i kompaniju Ericsson Nikola Tesla koja i na temelju Teslinih izuma isporučuje najsuvremenija komunikacijska rješenja. Spomenula je mnogobrojne aktivnosti kojima Ericsson Nikola Tesla obilježava, na nacionalnoj i kompanijskoj razini, 2006. - Godinu Nikole Tesle.


Predsjednica Ericssona Nikole Tesle sudjelovala je i u okruglom stolu na temu "Nikola Tesla: jučer, danas i sutra", zajedno sa prof. dr. Slobodanom Uzelcom, državnim tajnikom za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta; akademikom Zlatkom Kniewaldom, predsjednik HATZ-a; prof. dr. Petrom Biljanovićem, predsjednikom Programskog odbora Hrvatske udruge MIPRO; prof. dr. Mladenom Kosom, dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba; Božicom Škulj, ravnateljicom Tehničkog muzeja iz Zagreba; doc. dr. Livijem Šušnjićem, voditeljem Katedre za elektrostrojarstvo Tehničkog fakulteta iz Rijeke; Nikolom Bruketom direktorom Sektora za razvoj HEP-a, te doc. dr. Zoranom Blaževićem s Fakulteta za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju iz Splita. Moderator Okruglog stola bio je Krešimir Mišak, urednik i voditelj HTV-ove emisije "Na rubu znanosti". Okrugli stol je bio odlično posjećen i vrlo zanimljiv.


Uz navedene aktivnosti, niz kompanijskih stručnjaka aktivno sudjeluje na više savjetovanja na MIPRO-u. Kompanija se predstavila i izložbom koja povezuje Tesline pronalaske i poslovnu izvrsnost Ericssona Nikola Tesle. Kao i na prethodnim skupovima, i na ovogodišnjem MIPRO-u očekuje se preko 1000 sudionika iz tridesetak zemalja iz svijeta znanosti, obrazovanja i gospodarstva.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle