Search
Hrvatska
Ericsson lansirao MX-ONE™ IP PBX sustav inačica 3 
Evolucija IP PBX sustava za novu generaciju poslovnog komuniciranja

Ericssonov IP PBX sustav MX-ONE™ namijenjen poslovnim komunikacijskim rješenjima došao je do svoje treće inačice. MX-ONE™ je utemeljen na poslužiteljskoj arhitekturi zasnovanoj na otvorenom operativnom sustavu Linux. Ova inačica proširuje kapacitet sustava do 50.000 korisnika te sadrži sve potrebne alate za upravljanje i nadzor zasnovane na WEB sučelju. Ovo rješenje poslovnim korisnicima omogućuje nadzor i smanjivanje te optimiranje ulaganja u komunikacijske tehnologije uz visoki stupanj prilagodljivosti poslovnim potrebama samih korisnika. MX-ONE™ omogućuje jednostavnu i sigurnu migraciju na višeuslužnu IP tehnologiju.


Jedna od najvažnijih novih funkcionalnosti sustava je podrška za SIP (Session Initiation Protocol) protokol. Osim što predstavlja okosnicu za realizaciju  IP telefonije, SIP protokol je osnova izgradnje multimedijalnih poslovnih mreža. Zajedno s primjenom SIP-a uvedena je i mogućnost integracije s Microsoft Live Communication Serverom. To znači da MS Office korisnici mogu uspostaviti poziv iz bilo kojeg MS Office dokumenta ili aplikacije gdje se nalaze podaci o pozivanoj osobi (npr. njen telefonski broj) što predstavlja značajan korak prema jedinstvenom komuniciranju (Uniffied Communications). Nadalje MX-ONE™ omogućava poslovnim korisnicima integraciju poručivanja (messaging) i multimedijskih usluga s kvalitetnom telefonskom komunikacijom te korištenje bežične telefonije preko bežičnog LAN-a (WiFi).


Vrlo važna funkcija je i omogućavanje identifikacije mjesta s kojeg su upućeni pozivi hitnim službama (112) putem IP telefona. Poboljšani su i sigurnosni mehanizmi kod upravljačkog pristupa kao i zaštita medija enkripcijom.


Za tvrtke koje žele pružiti usluge pozivnih centara (call centers), MX-ONE™ se može kombinirati s Ericssonovim IP zasnovanim Kontaktnim centrom, Solidus eCare te omogućiti govorno i multimedijsko komuniciranje s korisnicima usluga kao i vezu s udaljenim i mobilnim agentima.
Kao rezultat nedavne Ericssonove akvizicije kompanije Netwise uključene su i nove aplikacije za upravljanje kontaktima i prisutnošću (presence) koje osnažuju već podržane usluge za poslovne korisnike.


Nužnu integraciju mobilnih komunikacija s poslovnim IP PBX sustavom,  MX-ONE™ sustav podiže na višu razinu novim klijentom za mobilne Sony Ericsson telefone P990 i M600.
Tvrtke mogu implementirati MX-ONE kao potpuno novo cjelovito rješenje za IP telefoniju ili zavisno od potrebe kao hibridno rješenje koje uz IP obuhvaća i klasične telefonske terminale. Postojeći korisnici MD110 sustava, (u svijetu je instalirano preko dvadeset milijuna linija) mogu jednostavno migrirati na MX-ONE sustav. Potrebna je samo softverska nadogradnja i minimalna hardverska intervencija u postojećem sustavu.


Ericsson Nikola Tesla je, kao jedna od vodećih Ericssovih kompanija u području sistemske integracije uključena u razvoj i ispitivanje MX-ONE™ sustava od samih početaka. Djelatnici kompanije ujedno su i stvarni korisnici MX-ONE™ sustava u svakodnevnom radu. S preko 700 aktivnih korisnika to je jedan od najvećih poslovnih IP PBX sustava u Hrvatskoj.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle