Search
Hrvatska
Nove IP temeljene usluge 
ntl:Telewest izabrao Ericsson za razvoj glasovnih mogućnosti svoje mreže

ntl:Telewest izabrao je Ericsson za svoga partnera u području tehnologije i usluga vezano uz razvoj svoje telefonske mreže korištenjem VoIP tehnologije. ntl:Telewest je najveći velikobritanski kabelski operator i vodeći osiguravatelj širokopojasnih i drugih komunikacijskih usluga u toj zemlji.

 

Kompanije su potpisale petogodišnji ugovor. Inicijalna faza ugovora predstavlja izgradnju rezidencijalne Voice-over-Broadband usluge koja koristi Ericssonovu IMS platformu koja je instalirana te je trenutačno u fazi testiranja prije puštanja u promet.

 

Ericsson će također govornu mrežu ovoga operatora nadograditi s komutacije linija na IP koristeći Ericssonovo IP temeljeno Telephony Softswitch rješenje. U tijeku je planiranje transformacije mreže, a uključit će i migraciju s TDM-a na IP te će se na taj način postići učinkovitiji rad postojeće IP mreže kao i troškovna učinkovitost.

 

Jacqueline Hey, izvršna direktorica Ericssona u Velikoj Britaniji, kaže: "NTL već uočava koristi od ovog investiranja u mrežu. Vrlo smo zadovoljni što će na temelju ovoga ugovora biti uvedena Ericssonova tehnologija što će dovesti do ušteda u troškovima upravljanja mrežom uz veću učinkovitost."

 

"Ericssonovi napredni proizvodi iz područja IP Softswitch te IMS arhitekture omogućit će NTL-u stvaranje novih IP temeljenih usluga namijenjenih njegovim poslovnim i rezidencijalnim korisnicima", dodala je Hey.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle