Search
Hrvatska
Poslovanje na tržištima Zajednice Neovisnih Država 
U travnju i svibnju ETK ostvario utržak od 30,7 milijuna kuna

Uz nove ugovore potpisane u Rusiji Ericsson Nikola Tesla je značajno proširio svoje instalirane baze sustava AXE na tom tržištu, a strateški važne ugovore na tržištima Zajednice Neovisnih Država kompanija je potpisala i u području poslovnih sustava. Riječ je o prodaji jedne nove kombinirane centrale AXE i nekoliko proširenja i modernizacija postojecih fiksnih telekomunikacijskih čvorova u Rusiji i Moldaviji te isporukama opreme za poslovne kupce u Kazahstanu. Ukupna vrijednost ovih poslova je 30,7 milijuna kuna.

 

Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentira:
"Naše dosadašnje poslovanje na tržištima Zajednice Neovisnih Država odvijalo se u ozračju partnerstva i povjerenja koje smo godinama gradili s kupcima, pa i danas kada se sve snažnije osjeća pritisak tržišne konkurencije, posebice s Dalekoga istoka, i kada kupci postavljaju sve složenije zahtjeve uspijevamo poslovati s uspjehom. Daljnje snažno pozicioniranje na ovim tržištima smatramo strateški važnim kompanijinim ciljem budući da njegujemo imidž najvećega hrvatskoga izvoznika sofisticiranih informacijsko-komunikacijskih rješenja."

 

Josip Jakovac, direktor prodaje i marketinga na tržištima Zajednice Neovisnih Država, u povodu novih kompanijinih poslova u tom dijelu svijeta kaže:
"Veliki ugovori za izgradnju fiksne komunikacijske infrastrukture sve su rjeđi, budući da su i tržišta u Istočnoj Europi i u Centralnoj Aziji, glavna kompanijina izvozna tržišta, već prilično razvijena. Stoga smo se u zadnjim godinama usredotočili na proširenja i nadogradnju postojećih sustava, izgradnju partnerstava s novim kupcima, a sve više uspjeha imamo i u plasmanu Ericssonovih poslovnih rješenja. Kako pokazuju naši rezultati ostvareni u travnju i svibnju takva poslovna strategija pokazuje se uspješnom."