Search
Hrvatska
Priznanja  
Povelja RH za ETK, a predsjednica odlikovana Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle

U povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je 5. srpnja Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle zaslužne hrvatske znanstvenike i gospodarstvenike koji su svojim djelovanjem doprinijeli promociji baštine izumitelja i znanstvenika Nikole Tesle kojemu je posvećena ova godina. Među njima je bila i mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Kompaniji je pak na istoj svečanosti dodijeljena Povelja Republike Hrvatske za značajni doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva te također za njegovanje znanstvene baštine Nikole Tesle.


Hrvatska cijeni znanje, inovativnost i inicijativu, istaknuo je predsjednik Mesić u svom govoru te zbog toga odlikovanjima želi odati počast onima koji su zaslužni za promociju tih vrijednosti u hrvatskom društvu.

 

Nakon ceremonije dodjele priznanja u ime svih koji su odlikovani Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle obratila se mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle zahvalivši se predsjedniku Mesiću na tomu što je na tako visokoj razini prepoznat trud i ustrajnost u razvoju kompetencija i promicanju vrijednosti koje su odlikovale genija Nikolu Teslu - kreativni, inovativni pristup radu i orijentiranost na budućnost te podrška razvoju zajednice.

 

Činjenica da je kompaniji Ericsson Nikola Tesla dodijeljena Povelja Republike Hrvatske za iznimni doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva te za aktivno promoviranje lika i djela Nikole Tesle jasno govori da je Hrvatska prepoznala vrijednost znanja kao bitne sastavnice nacionalnoga branda. Ponosni smo što je naša kompanija kao prva u Hrvatskoj stavljena u takav kontekst.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle