Search
Hrvatska
Glavna skupština dioničara Ericssona Nikole Tesle  
Poslovna 2005. – godina daljnjeg poslovnog rasta kompanije

Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla (ETK) održalo je 1. lipnja 2006. Glavnu skupštinu. Na Skupštini je bilo prisutno 73 086 900 kapitala, što iznosi 55,4% od ukupnog kapitala s pravom glasa i bilo je dovoljno da sve donesene odluke budu pravovaljane.


O ocjeni poslovne 2005. godine, te strategiji, izgledima i postignućima u poslovnoj 2006. dioničare je izvijestila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, dok je Maria Radtke, direktorica Financija i nabave prezentirala financijske rezultate poslovne 2005. godine i prvoga tromjesečja 2006. U ime Revizora Društva, KPMG Croatia d.o.o. za reviziju, Ivana Matovina, dala je pozitivno mišljenje o poslovanju ETK u 2005. godini.


Glavnoj skupštini Društva predsjedavala joj je Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija.


Uz dioničare i menadžment tim ETK, na  Skupštini su bili prisutni i članovi Nadzornog odbora Društva: Ragnar Bäck, predsjednik, Carita Jönsson, Ignac Lovrek i Zvonimir Jelić. Najvećeg pojedinačnog vlasnika LME, predstavljao je Claes Persson.


Na Glavnoj skupštini također je podnesen izvještaj Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru vođenja poslova, a podnio ga je Zvonimir Jelić. Dioničari su, uz prvi put uvedeno suvremeno i efikasno elektroničko glasovanje, prihvatili sve izvještaje i dali razrješnicu direktoru Društva, te razrješnice predsjedniku i članovima Nadzornog odbora kako su vodili Društvo u 2005.


Donesena je odluka da se dioničarima Društva, koji su sedmog dana prije održavanja Skupštine, dakle, do 25. svibnja 2006. imali na računu Središnje depozitarne agencije upisane dionice Društva, isplati dividenda u iznosu od 19 kuna po dionici iz neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog do kraja 2000. godine, u ukupnom iznosu od 25.077.549,00 kuna. Dividenda će se isplatiti najkasnije do 30.kolovoza 2006., dok će se dobitak Društva za financijsku 2005. u iznosu 235.688.264,96 kuna rasporediti u zadržanu dobit.


Donesena je i odluka da se, imajući u vidu poslovne rezultate Društva u proteklom razdoblju te rad sudjelovanja u dobiti, odobri Upravi da odabranim ključnim radnicima podijeli do 12.624 vlastitih dionica Društva u narednim godinama iz zadržane dobiti.


Za revizora Društva za 2006. godinu ponovno je imenovan KPMG d.o.o. za reviziju, Zagreb, Centar Kaptol, Nova Ves 11.


Na ovogodišnjoj Glavnoj skupštini za novoga člana Nadzornog odbora društva Ericsson Nikola Tesla izabran je Jan Campbell, predsjednik Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, umjesto dosadašnjeg člana i predsjednika Ragnara Bäcka koji je tu dužnost obavljao od 18. svibnja 2004. godine. Jan Campbell osobno se predstavio okupljenim dioničarima.

 

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle