Search
Hrvatska
Središnja svečanost u povodu 150. godišnjice rođenja Nikole Tesle 
Tesla opet piše povijest

U Smiljanu je održana proslava 150. godišnjice rođenja Nikole Tesle, kojoj je prisustvovao cijeli hrvatski državni vrh - predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir Šeks te predsjednik Srbije Boris Tadić i američki veleposlanik Robert Bradtke kao izaslanik američkoga predsjednika Busha. Svečanosti su na poziv organizatora prisustvovali i predstavnici naše kompanije, a delegaciju je predvodila predsjednica mr.sc. Gordana Kovačević.


Pored obnovljene rodne kuće Nikole Tesle u Smiljanu kod Gospića pred više stotina ljudi održana je 10. srpnja središnja svečanost u povodu 150. godišnjice rođnja Nikole Tesle. U toj je prigodi otvoren tematski park sagrađen u samo 55 dana u blizini Tesline rodne kuće, posvećen Teslinim izumima.

 

Ovom svečanošću upotpunjen je čitav niz događanja u zemlji kojima se obilježava godišnjica rođenja Nikole Tesle. Drago nam je što se tijekom svih aktivnosti naša kompanija nametnula kao svojevrsni prirodni nasljednik Nikole Tesle u zemlji s obzirom na kompanijsku kulturu inovativnosti, orijentiranosti budućnosti i usredotočenosti na unaprjeđenja životnoga standarda u svojoj zajednici, o čemu svjedoči i Povelja Republike Hrvatske za značajni doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva te za njegovanje znanstvene baštine Nikole Tesle koju je kompaniji nedavno uručio predsjednik Mesić.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle