Search
Hrvatska
Ugovor 
Ugovor Ericssona Nikole Tesle i Vodatela o isporuci TriplePlay infrastrukture

Ericsson Nikola Tesla i Vodatel Hrvatska, jedan od najznačajnijih domaćih isporučitelja Internet usluga potpisali su ugovor o izgradnji Triple Play infrastrukture na području Grada Zagreba, a u skladu s odzivom tržišta, i šire.

 

Ugovor čiji su potpisnici mr. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Sebastijan Popović, predsjednik Uprave Vodatela Hrvatska realizirat će se u razdoblju od pet godina.

 

"Veoma sam zadovoljna našom suradnjom s Vodatelom Hrvatska, jednim od prvih isporučitelja Internet usluga u našoj zemlji. Nadam se da će naši zajednički napori značajno pridonijeti daljnjem razvoju telekomunikacija u Hrvatskoj i potvrditi tehnološko liderstvo Ericssona i kompetentnost naše kompanije za pružanje najmodernijih rješenja i usluga te zadovoljenje svih zahtjeva naših kupaca," istaknula je nakon potpisivanja ugovora G. Kovačević.

 

S. Popović jednako visoka očekivanja ima od poslovnoga partnerstva Ericssona Nikole Tesle i Vodatela Hrvatska:
"Suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom pomogla nam je da u protekloj godini izgradimo najveću alternativnu infrastrukturu za pružanje telekomunikacijskih usluga poslovnim korisnicima. Potpisom ovog ugovora stvoreni su preduvjeti za dodatno proširenje naše mreže kako bismo rezidencijalnim korisnicima na području svih većih gradova u RH pružili TriplePlay priključak koji će korisnicima omogućiti jeftinije razgovore u fiksnoj mreži, gledanje digitalne TV i surfanje Internetom brzinom od 10Mbps."

 

"Implementacija TriplePlay infrastrukture u mrežu Vodatela još je jedna potvrda kompetencija Ericssona Nikole Tesle u području suvremenih komunikacijskih rješenja. Ovim poslom dokazujemo svoje opredjeljenje da u svim segmentima naše industrije na domaćem tržištu budemo predvodnici", zaključuje Snježana Ivezić-Torbarina, direktorica Poslovnih sustava u Ericssonu Nikoli Tesli.

 

TriplePlay nova je tehnologija koja osigurava konvergenciju govornoga prometa, podatkovnoga prometa i video sadržaja. Korisnicima TriplePlay usluga u Hrvatskoj Vodatel će biti u mogućnosti osigurati korištenje dva telefonska broja putem jedne parice, širokopojasni pristup Internetu, a korisnicima će na raspolaganju biti i nekoliko desetaka Pay TV kanala, video na zahtjev i ostale napredne TriplePlay usluge.

 

Ovaj posao predstavlja uspješan nastavak partnerstva između Ericssona Nikole Tesle i Vodatela Hrvatska. Na osnovi svojih prethodnih iskustava u razvoju mreža za gradska područja Ericsson Nikola Tesla je spreman isporučiti i kvalitetna suvremena TriplePlay rješenja, što je Vodatel prepoznao te je toga svoga partnera angažirao za izgradnju svoje cjelokupne infrastrukture, a kasnije i u ponudi TriplePlay usluga u skladu s potrebama hrvatskoga tržišta. Početak komercijalnoga rada predviđen je za drugi kvartal ove godine, a planirana dinamika realizacije projekta kreće se na razini 1000 novih korisnika mjesečno.


Vodatel, kao isporučitelj Internet usluga svojim korisnicima nudi kvalitetan i brz pristup Internetu te čitav niz dodatnih usluga koje Internet za mnoge čini neizostavnim u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.

 

Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio Ericssona i globalnih telekomunikacija, kompanija je okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju razvoj i istraživanje, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja te usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući i mobilni Internet.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle