Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla upriličio 3. Dan tržišta kapitala 
Investitori zadovoljni postignućima

Kao jedna od prvih hrvatskih kompanija koja je usvojila Kodeks korporacijskog upravljanja Ericsson Nikola Tesla i dalje gradi dobre odnose s investitorima te poduzima akcije koje vode u tom pravcu, naglašeno je na kompanijinom Danu tržišta kapitala koji je 30. listopada održan treću godinu zaredom.


Uz nazočnost tridesetak brokera, burzovnih analitičara i predstavnika investitora na ETK Danu tržišta kapitala naša kompanija predstavila se kao stabilna organizacija koja se višegodišnjim strateškim ulaganjem u znanje i kompetencije zaposlenika  uspješno nosi s turbulentnim uvjetima poslovanja u ICT industriji. O onomu što obilježava okruženje u kojemu djelujemo govorila je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije, istaknuvši sve snažniju konkurenciju, sve složenije zahtjeve kupaca i krajnjih korisnika, zasićenost tržišta te pritisak na cijene glavnim odrednicama industrije u ovom trenutku. Izazovi koji u takvim uvjetima stoje pred našom kompanijom su brojni, no kako pokazuju neka ovogodišnja postignuća, Ericsson Nikola Tesla uspješno se hvata u koštac s njima i pretvara ih u poslovne prilike. Potvrđuje to niz strateški važnih i vrijednih ugovora potpisanih u 2006. u Hrvatskoj, na Ericssonovom internom tržištu i na našim izvoznim tržištima.

 

U drugom dijelu skupa Maria Radtke, direktorica Financija i nabave govorila je o poslovanju kompanije u prvih devet mjeseci ove godine, o čemu je hrvatska javnost bila informirana brojnim napisima u tiskanim i elektroničkim medijima. Kompanijino poslovodstvo zadovoljno je trenutačnim razinama ključnih pokazatelja poslovanja, no do ispunjenja planova do kraja ove godine preostaje još dosta posla te se za to valja založiti i dalje nastojeći se približiti poslovnoj izvrsnosti, naglašeno je.


Ovogodišnji Dan tržišta kapitala okončan je kratkim predstavljanjem kompanijine strategije za razdoblje do 2009. godine, o čemu je govorila predsjednica ETK, a činjenica da Ericsson Nikola Tesla promišlja i planira svoje dugoročne aktivnosti naišla je na svesrdno odobravanje gostiju.

 

Skup je vodila Orhideja Gjenero, menadžerica za odnose s investitorima koja je naglasila kako je kompanija nakon uvođenja Kodeksa korporacijskog upravljanja osnovala i Revizorski odbor kako bi uvela više standarde transparentnosti poslovanja i informiranja javnosti, a prvenstveno investitora, o svim aktivnostima koje mogu utjecati na vrijednost ETK dionice. I ovom inicijativom Ericsson Nikola Tesla potvrđuje se kao društveno odgovorni poduzetnik.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla