Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla – društveno odgovorna kompanija 
Donacija Ericssona Nikole Tesle Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba "Dodir"

Kompanija Ericsson Nikola Tesla, u povodu Međunarodnog dana osoba s posebnim potrebama, odlučila je donirati 20.000 kuna i tako financijski pomoći hrabrim ljudima iz Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba "Dodir", jedine udruge te vrste u zemlji, na njihovom putu borbe za dostojanstveniji život. Ova se Udruga već jedanaest godina bavi programom edukacije, rehabilitacije i radne terapije djece i odraslih s ovom vrstom dvostrukog invaliditeta.


Istodobno je u kompanijskoj galeriji otvorena humanitarno-prodajna izložba slika, keramičkih skulptura i radova iz krojačke radionice. Posebnost te izložbe je upravo činjenica da su radove stvorili autori koji žive u svom svijetu tišine i gotovo vječnog mraka, a umjesto širom otvorenih očiju poput zdravih ljudi, svijet poimaju jedino širom otvorenih dlanova.

 

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 29.11. 2006., prožetoj emocijama i ljudskom toplinom, donaciju Sanji Tarczay, predsjednici Udruge "Dodir", uručila je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle koja je tom prilikom naglasila: "Kao društveno odgovornom poduzetniku želja je Ericssona Nikole Tesle da se istodobno senzibilizira javnost prema problemima i potrebama s kojima se  osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, jer kako bi rekla dr. Helen Keller: "Sami možemo malo, ali zajedno možemo tako puno".


Ova je prigoda okupila veliki broj zaposlenika naše kompanije, gostiju iz Udruge "Dodir", zajedno s njihovim prevoditeljima kao i više predstavnika medija. Već tijekom otvorenja izložbe zaposlenici naše kompanije otkupili su gotovo polovicu radova.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle