Search
Hrvatska
Poslovanje na domaćem tržištu 
Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i Tele 2 u području održavanja mreže

Krajem svibnja Ericsson Nikola Tesla, vodeći isporučitelj suvremenih informacijsko-komunikacijskih rješenja u zemlji i regiji, i Tele2 Hrvatska, koji djeluje kao član vodećega paneuropskoga alternativnoga telekomunikacijskoga operatora, potpisali su ugovor za održavanje mreže (Field Maintenance -Managed Services) na području cijele zemlje. Riječ je o prvom takvom ugovoru u Hrvatskoj te prvom ugovoru o pružanju usluga održavanja mobilne mreže u srednjoj Europi.

 

Ugovor su 23. svibnja potpisali Mats Tilly, generalni direktor Tele2 Hrvatska i Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga u Ericssonu Nikoli Tesli, odgovoran za suradnju s Tele 2 Hrvatska.

 

"Tele 2 Hrvatska prepoznao je značajan poslovni potencijal u izdvajanju niza usluga kako bi ostao usredotočen na svoje osnovno područje poslovanja. Izdvajanje usluga održavanja mreže predstavlja dobar primjer naše strategije izdvajanja, a u ovom slučaju smo kao isporučitelja odabrali Ericsson, odnosno, njegovu lokalnu kompaniju u Hrvatskoj - Ericsson Nikolu Teslu. Vjerujem da ćemo se poslujući u skladu s ovim poslovnim modelom moći kvalitetnije usredotočiti na našu misiju - osiguranje kvalitetnih, jednostavnih i jeftinih komunikacijskih usluga krajnjim korisnicima u zemlji", rekao je prigodom potpisivanja ugovora M. Tilly.

 

U Ericssonu Nikoli Tesli veoma su zadovoljni što im je Tele2 ukazao partnersko povjerenje u rastućem telekomunikacijskom segmentu usluga, posebice usluga upravljanja mrežom.


Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije komentira:
"Na potpisivanje ugovora o isporuci usluga održavanja mreže našem partneru Tele2 gledamo kao na strateški posao budući da se radi o prvom poslu u tom poslovnom segmentu u našoj zemlji. Osim toga, još jednom smo potvrdili da djelujemo osluškujući pažljivo potrebe i zahtjeve naših kupaca te smo spremni podržati ih u realizaciji i najsuvremenijih komunikacijskih mogućnosti današnjice. Dobro pozicioniranje kompanije u području usluga smatramo veoma važnim, jer je to i u svijetu i na domaćem tržištu poslovni segment sa sve većim potencijalima, pa predstavlja i sve značajniji dio poslovanja Ericssona Nikole Tesle."

 

Razvoj partnerstva s Tele2 Hrvatska pozitivno je ocijenio i M. Kantolić:
"Drago mi je što se naša dosadašnja uspješna suradnja s Tele2 u Hrvatskoj nastavlja realizacijom posla u ovom strateški sve važnijem području usluga. Riječ je o usluzi koja je sve popularnija u svijetu, a uz ovaj naš ugovor s Tele2 ona počinje živjeti i na našem tržištu. Drago mi je da je Tele 2 prvi na tržištu prepoznao poslovno opravdani razlog da krene ovim putem."

 

Uspostavivši suradnju s Tele2 Hrvatska na samom početku rada ovoga operatora u našoj zemlji, Ericsson Nikola Tesla nastoji podržati ga u ponudi telekomunikacijskih usluga, što je Tele2 odredio kao svoju ključnu zadaću. Ugovor o pružanju usluga održavanja mreže novi je korak na tom putu.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla