Search
Hrvatska
Novi ugovor korporacije Ericsson  
Učinkovitije mjerenje potrošnje električne energije

Ericsson i Acea, drugi po veličini distributer električne energije u Italiji, potpisali su 10-godišnji ugovor o upravljanju uslugama koji se tiče upravljanja i razvijanja sustava za automatsko mjerenje električne energije (Automatic Meter Reading - AMR). Sustav će biti izveden u 1,5 milijuna rimskih kućanstava. Ericsson ovime ulazi u novo područje pružanja usluga što će zaštititi ulaganje i smanjiti troškove ovome distributeru električne energije.

 

Liberalizacija tržišta komunalnih usluga te uvođenje novih regulatornih zahtjeva od strane državnih tijela otvorili su svjetsko tržište upravljanja potrošnjom električne energije. Švedska i Italija su prve dvije zemlje koje su krenule u ovome smjeru, a ostale europske zemlje će ovo slijediti. Ericsson će, u skladu sa svojim kompetencijama u upravljanju uslugama te machine-to-machine komunikacijom mobilnim putem ponuditi svoje usluge i ovome tržištu.

 

Klijenti ovoga distributera ovim će ugovorom plaćati račune na temelju aktualne potrošnje te će imati mogućnost da profitiraju izborom neke od različitih tarifa, kao i time što će biti manje prekida struje (koji će i manje trajati) na temelju trenutnih obavijesti o nepravilnom radu središtu za upravljanje mrežom ovoga distributera.

 

Ovo rješenje koristi električne vodove za povezivanje kuća i zgrada sa sabirnim uređajima koji su putem Sony Ericssonovih GPRS modula povezani do Ericssonovih središta za upravljanje mrežama, gdje će se obaviti integracija podataka u Aceine poslovne sustave za naplatu, upravljanje mrežom te brigu o klijentima.

 

Massimiliano Salvi, predsjednik uprave Acea Distribuzione SpA kaže: "Ericsson je najbolji izbor za Aceu. Ovim ugovorom ćemo dobiti jakog i angažiranog lokalnog i globalnog partnera s izvrsnom kombinacijom kompetencija u upravljanju uslugama, mobilnom mrežom te sistem integraciji što će osigurati evoluciju rješenja."

 

Pogodnosti za komunalna poduzeća koja koriste Ericssonove usluge su niži operativni troškovi u upravljanju odnosima s kupcima te održavanju mreža, kao i zaštita prihoda na temelju točnije naplate te ranijeg otkrivanja krađe električne energije.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle