Search
Hrvatska
Ugovor s NTS-om 
Ericsson će izgraditi 3G mrežu indonezijskog operatora te upravljati njome

Indonezijski mobilni operator Natrindo Telepon Selular (NTS) izabrao je korporaciju Ericsson za izgradnju svoje 3G/WCDMA mreže u Jakarti i okolici te za rad i upravljanje spomenutom mrežom.


Prema dvogodišnjem ugovoru, Ericsson će isporučiti 2G i 3G/WCDMA radio mrežnu opremu te implementirati NTS-ovu nadograđenu mrežu po principu "ključ u ruke". Implementacija će započeti odmah.


Kusnadi Sukarja, predsjednik NTS-a, kaže da je Ericsson izabran prvenstveno iz tehničkih i komercijalnih razloga, uz potporu njegove liderske stručnosti u telekomunikacijskoj industriji koju obilježavaju brze promjene.


"Ericsson ima dugo partnerstvo s malezijskim operatorom Maxisom te je ključni isporučitelj njegovih 2G i 3G mreža, kao i partner u radu i upravljanju njegovom 3G mrežom. Ova referenca nam je, s obzirom na potrebnu brzu izvedbu i implementaciju projekta, pomoglo da se odlučimo za korporaciju Ericsson. " kaže Sukarja.


 Mats Bosrup, predsjednik Ericssona u Indoneziji kaže: "Prisutni smo u ovoj zemlji gotovo 100 godina i drago nam je da smo dio uvođenja treće generacije mobilnih komunikacija. Ovo će omogućiti ponudu novih atraktivnih usluga u Indoneziji."


Ericsson je isporučitelj u 44 od 80 WCDMA komercijalno uvedenih mreža širom svijeta te ima 35 posto globalnog tržišnog udjela u  području GSM/GPRS/EDGE/WCDMA tehnologija.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle