Search
Hrvatska
Značajan ugovor u Irskoj 
Ericsson isporučuje najsuvremeniju mrežu operatoru O2

Vodeći operator O2 izabrao je korporaciju Ericsson za jedinog isporučitelja njegove irske 3G mreže s HSDPA mogućnostima. Ericsson će također širiti i modernizirati postojeću mrežu ovoga operatora uz pomoć Ericssonovog  višemedijskog podsustava zasnovanog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem - IMS) te Ericssonovog Mobile Softswitch rješenja.


Ericsson će, prema 4-godišnjem ugovoru, osigurati opremu za novu 2G i 3G jezgrenu mrežu, što uključuje Mobile softswitch rješenje te nadogradnju pristupne mreže HSDPA tehnologijom. Ericsson će imati ulogu glavnog integratora i osigurat će izvedbu mreže te usluge sistemske integracije u izgradnji ove mreže. Izvedba će započeti odmah.


O2 Irska će postati prvi irski operator koji će uvesti 3.6 Mbps HSDPA mrežu i na taj način omogućiti svojim korisnicima (kojih je 1.6 milijuna) najnapredniju tehnologiju za mobilne mreže na svijetu.
Ericssonovo HSDPA rješenje omogućit će ovome operatoru uvođenje nove generacije mobilnih širokopojasnih usluga, koje uključuju TV program i video sadržaje putem mobilne mreže, kao i usluge povezane s prijenosom glazbe putem mobilne mreže. Uz brzine učitavanja do 3.6 Mbps, korisnici ovoga operatora će moći doživjeti atraktivnije komunikacijske mogućnosti.


O2 je napravio važne korake prema all-IP mreži. Ericssonovo IMS i Mobile Softswitch rješenje dovest će do fleksibilnosti i troškovne učinkovitosti. O2 će moći ponuditi atraktivnije usluge kupcima uz zajednički sustav za sve širokopojasne usluge. Na ovaj će način korisnici imati slobodu pristupa bilo kojim multimedijskim uslugama najprikladnijim uređajem u ovisnosti o situaciji.


Danuta Gray, generalni direktor O2 Irska kaže: "Ericssonova najsuvremenija tehnologija i iskustvo omogućit će nam da osiguramo najbolje cjelovite usluge za korisnike u ovome području. Ovo predstavlja veliki korak naprijed na irskom tržištu mobilnog širokopojasnog pristupa, a ovime ćemo ukloniti i složenost međuoperativnosti mreža izvedenih od dva isporučitelja te smanjiti vrijeme potrebno za uvođenje novih usluga."


John Hennessy, direktor Ericssona Irska kaže: "Počašćeni smo što smo partner ovoga operatora u transformaciji i širenju njegove mreže, što će omogućiti eru mobilnog širokopojasnog pristupa i multimedijskih usluga. Radujemo se našoj dugoročnoj suradnji."


Ericssonovo HSDPA rješenje omogućit će brzinu učitavanja do 14.4Mbps tijekom ove godine. Napredna tehnologija omogućit će operatorima da dvostruko povećaju kapacitet sustava te smanje vrijeme odziva kod interaktivnih usluga. Korisnici će u prosjeku moći učitavati 4 puta brže podatke nego s postojećim 3G vezama uz dosadašnje PC kartice te 20 puta brže nego s GSM/GPRS vezom.
Ericsson je vodeći u IMS-u i mobile softswitchu, s više od 50 mobile softswitch mreža koje daju komercijalne usluge te s 21 ugovorom za IMS sustave za komercijalni rad. Ericsson ima 150 mobile softswitch ugovora ili sustava u probnom radu širom svijeta te više od 50 IMS sustava u probnom radu.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle