Search
Hrvatska
Isporuka najsuvremenije UMTS tehnologije 
Ugovor Ericssona Nikole Tesle i Tele2

Tele2, treći operator mobilne telefonije u Hrvatskoj i Ericsson Nikola Tesla, najveći isporučitelj komunikacijske opreme i rješenja u zemlji, potpisali su ugovor o isporuci opreme i cjelovitoga komunikacijskog rješenja za izgradnju UMTS, mreže treće generacija mobilne telefonije.
Nakon uspješne implementacije GSM mreže, koju je Tele2 u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom pustio u komercijalnu upotrebu u listopadu 2005., potpisivanjem novog ugovora potvrđeno je unaprjeđenje suradnje ova dva poslovna partnera na domaćem tržištu.
Istodobno, izbor Ericssona Nikole Tesle za glavnog isporučitelja komunikacijske opreme i rješenja za oba sustava (GSM, UMTS) dodatno potvrđuje višegodišnju dobru suradnju poslovnih partnera Tele2 i korporacije Ericsson na tržištima mnogih europskih zemalja. Ericsson je vodeći isporučitelj rješenja u području mobilnih komunikacija 2G i 3G s globalnim tržišnim udjelom od 40 posto.

 

Kao što je poznato Tele2 je od vodeći alternativni europski telekom operator, sa sjedištem u Švedskoj, koji nudi proizvode i usluge za fiksnu i mobilnu telefoniju, Internet, prijenos podataka, kabelsku televiziju i sl. Osnovan 1993. godine, Tele2 već sada ima 30,3 milijuna korisnika u 23 zemlje. Tele2 ima 3G licence u ukupno 7 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Mreža 3G u Švedskoj, koju je implementirao Tele2, jedna je od najvećih u Europi.

 

"Sada počinjemo postavljati 3G mrežu u Hrvatskoj, a usluge ćemo isporučiti najkasnije do kraja ove godine", kaže Mats Tilly, generalni direktor Tele2.

 

"Vrlo smo zadovoljni što je Tele2 ponovno izabrao Ericsson Nikolu Teslu za svoga partnera. Stručnjaci naše kompanije potpuno su spremni odgovoriti na sve potrebe našega kupca jer imaju visoke kompetencije te veliko iskustvo u dizajniranju cjelovitih komunikacijskih rješenja i integraciji UMTS mreža za potrebe operatora u više zemalja Europe i svijeta", rekla je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije. "Ovaj novi ugovor još je jedan dokaz dobre pozicije Ericssona Nikole Tesle kao isporučitelja cjelovitih komunikacijskih rješenja u području pokretnih komunikacija na domaćem tržištu i u okviru Ericssonove grupe".

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle