Search
Hrvatska
Ugovor na inozemnom tržištu 
Ericsson Nikola Tesla s bjeloruskim operatorom Velcomom potpisao ugovor vrijedan 250 milijuna kuna

Najveći hrvatski izvoznik telekomunikacijskih usluga i rješenja Ericsson Nikola Tesla je sredinom lipnja ove godine s prvim bjeloruskim operatorom mobilne mreže, tvrtkom JV MDC Velcom koja je početkom ove godine obilježila sedmu godišnjicu uspješnog poslovanja, potpisao ugovor o proširenju telekomunikacijske infrastrukture čija ukupna vrijednost premašuje 250 milijuna kuna.

 

Ugovor uključuje nadogradnju jezgre GSM sustava, nakon čega će pokretna mreža toga operatora moći uslužiti 3 milijuna krajnjih korisnika. Konkretno, ugovorom je obuhvaćeno uvođenje u rad nove komutacijske, radio i transmisijske opreme, koja će kupcu Ericssona Nikole Tesle omogućiti ponudu širega spektra usluga i nakon čije će implementacije biti povećana njihova kvaliteta. Osim toga, novi posao ove kompanije u Bjelorusiji uključuje i isporuku profesionalnih usluga.

 

Ugovor je u ime tvrtke JV MDC Velcom potpisao G. V. Melnikov, generalni direktor tvrtke, dok je u ime Ericssona Nikole Tesle potpisnik bio Zvonko Bićanić, menadžer prodaje i marketinga za Bjelorusiju.

 

Realizacija ovoga vrijednoga izvoznoga posla očekuje se do kraja 2006. godine.
Prigodom potpisa novog ugovora, predstavnici obiju strana su izrazili zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima na zajedničkim projektima.

 

"Zahvaljujući potpisivanju novog ugovora naša će kompanija značajno proširiti kapacitet mreže, što će osigurati ne samo priključenje novih pretplatnika, već i povećanje kvalitete i asortimana usluga, a to je i garancija učvršćenja naše vodeće pozicije na tržištu pokretnih mreža sustava GSM u Bjelorusiji", izjavio je generalni direktor JV MDC Velcom, G. V. Melnikov.

 

"Uz čestitke kolegama koji rade na bjeloruskom tržištu, želim istaći strateški značaj ovoga ugovora s našim bjeloruskim kupcem. Naime, Ericsson Nikola Tesla ima dugu tradiciju uspješnoga poslovanja na tržištima Srednje i Istočne Europe te Centralne Azije kao isporučitelj rješenja i usluga za fiksne mreže, a svoj imidž i poziciju u mobilnoj telefoniji počeli smo u tom dijelu svijeta graditi u zadnjih nekoliko godina. Ugovor s Velcomom najveći je naš dosadašnji ugovor u Bjelorusiji, a njegova realizacija potvrdit će status Ericssona Nikole Tesle kao pouzdanoga isporučitelja mobilne infrastrukture i usluga u ovom dijelu svijeta", komentirala je mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

JV MDC Velcom i Ericsson Nikola Tesla d.d surađuju i na programu uvođenja sustava treće generacije na tržište Bjelorusije, pa je već koncem ožujka ove godine pušten u probni rad sustav UMTS (3G) s pokrivanjem užeg centra glavnog grada Bjelorusije, Minska. O ovom dijelu suradnje s Velcomom Z. Bićanić kaže:
"Za sada probni sustav UMTS, koji će korisnicima ukupno biti na raspolaganju šest mjeseci, podržava besplatan dostup sadržajima jedog televizijskog programa, preuzimanje i snimanje sadržaja, kao što su video isječci (glazbeni video-spotovi) te pretraživanje Interneta brzinom do 1,8 Mbit/sek (HSDPA). Važno je spomenuti da je JV MDC Velcom s Ericssonovom opremom i na ovaj način potvrdio poziciju lidera na tržištu pokretne telefonije u Bjelorusiji."

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla