Search
Hrvatska
Vijesti 2008. 
Prosinac

[19.12.2008.] Ericsson kontinuirano radi na razvoju i tržištu nudi energetski učinkovite proizvode s naglaskom na optimizaciju energije širom mreže. Ovo operatorima omogućuje razvoj i isporuku pristupačnih i održivih komunikacijskih usluga na tržištima zemalja u razvoju, uz istovremeno profitabilno poslovanje.

[17.12.2008.] Na netom završenom Red Dot communication design natjecanju, jednom od najvećih natjecanja u dizajnu na svijetu, u kategoriji godišnjih izvještaja Red Dot nagrada dodijeljena je TRIDVAJEDAN kreativnom timu za godišnji izvještaj "Mladi Talentirani Profesionalni" kompanije Ericsson Nikola Tesla.

[17.12.2008.] U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, na Zagrebačkom velesajmu održana je svečana dodjela nagrada najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja. Kompanija Ericsson Nikola Tesla d.d. je među  nagrađenim hrvatskim tvrtkama.

[15.12.2008.] T-Mobile Slovačka izabrao je Ericsson Mobile Packet Backbone Network (PBN) rješenje za modernizaciju svoje jezgrene mreže. Ericsson je jedini isporučitelj mobilne jezgrene IP infrastrukture, a ugovor uključuje i Redbackove SmartEdge proizvode, koji će osnažiti mrežni kapacitet te efikasno riješiti povećani podatkovni promet.

[12.12.2008.] Ericsson Nikola Tesla je prigodnim božićnim domjenkom obilježio još jednu uspješnu poslovnu godinu.

[11.12.2008.] Ericsson Nikola Tesla je na tržištu Ruske Federacije i Moldavije ugovorio nove izvozne poslove ukupne vrijednosti 9,7 milijuna kuna.

[02.12.2008.] Mobile Broadband Network Limited (MBNL), zajedničko ulaganje 3UK i T-Mobile UK stvoreno s ciljem upravljanja integracijom 3G radio pristupnih mreža oba operatora, izabralo je Ericsson za četverogodišnji ugovor vezan uz upravljane usluge u području rada i održavanja konsolidirane mreže.

Listopad / Studeni

[24.11.2008.] U petak, 21. studenoga 2008. proslavljen je Dan FER-a. Tradicionalno su dodijeljene nagrade "Josip Lončar", "Stanko Turk" i "Roberto Giannini", a nagrade Ericssona Nikole Tesle dobitnicima je uručila predsjednica mr.sc. Gordana Kovačević.

[20.11.2008.] Na 11. hrvatskoj konferenciji o call centrima,  održanoj 19. studenog  u prostoru Apis IT-a u Zagrebu, naša kompanija ostvarila je zapažen nastup pred više od dvjesto sudionika.

[20.11.2008.] Ericsson uvodi SPT 2700, energetski štedljiv i troškovno učinkovit, novi proizvod iz područja optičkog paketskog prijenosa koji će operatorima omogućiti efikasan odgovor na rastuće potrebe za korisničkim i poslovnim širokopojasnim uslugama.

[17.11.2008.] U Zagrebu se od 13. do 15. studenog 2008. godine održavao Regionalni ekonomski forum zemalja članica Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA ). Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikola Tesla sudjelovala je u radnom djelu Foruma kada se raspravljalo o temi: „Prednosti i prepreke poslovanja u Regiji“.

[14.11.2008.] Uz predavanja Praveena Gupte, prof.dr.sc. Velimira Sriće i hrvatskih stručnjaka u području inovacija,  Zagrebački ekonomski forum je obilježio okrugli stol na temu „Inovacije i uvođenje novih proizvoda i usluga“. U navedenom okruglom stolu, moderiranom od strane prof.dr.sc. Marija Kovača, sudjelovao je i Boris Drilo, direktor inovacija, marketinga i razvoja portfelja u Ericssonu Nikoli Tesli.

[06.11.2008.] Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, potpisali su u Sarajevu, 6.11. 2008., ugovor o implementaciji 3G HSPA rješenja u mreži BH Telecoma što predstavlja prvi ulazak treće generacije mobilnog sustava u Bosni i Hercegovini. Vrijednost ugovora je 20 milijuna kuna.

[03.11.2008.] Ponovno se pojavio „lanac sreće“ vezan uz ime korporacije Ericsson o poklanjanju prijenosnih računala i mobilnih telefona. Kao i svi slični i ovaj je potpuno neutemeljen.

[03.11.2008.] Uspjesi Ericssona Nikole Tesle na području izvoza nižu se i dalje. Kompanija je na tržištu Gruzije i Ruske Federacije potpisala nekoliko novih ugovora ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.

[30.10.2008] U zagrebačkom Sheratonu održana je 28. listopada dodjela priznanja najuspješnijim gazelama Grada Zagreba i Središnje Hrvatske. Važnu ulogu kod ovakvih tvrtki ima inovativnost i ICT tehnologija pa se Boris Drilo, direktor inovacija, marketinga i razvoja portfelja, u svojoj prezentaciji usredotočio upravo na ovaj segment.

[29.10.2008.] Ericsson Nikola Tesla je na tržištu Ruske Federacije ugovorio nekoliko novih izvoznih poslova ukupne vrijednosti 10,9 milijuna kuna.

[28.10.2008.] "Pokazatelji poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci ove godine u skladu su s našim očekivanjima. Osnovne značajke su porast prihoda od prodaje i operativne dobiti. Pored toga, važno je istaći da smo unatoč sve težim uvjetima poslovanja zadržali dobru razinu marži, te generirali snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

[24.10.2008.] Ericsson surađuje s Intelom u implementaciji HSPA rješenja u Intelove uređaje za mobilni Internet (Mobile Internet Devices - MIDs). Ericsson na ovaj način širi svoju 3G tehnologiju za mobilni širokopojasni pristup s prijenosnih računala na niz džepnih uređaja za različite namjene.

[20.10.2008.] "Tijekom trećega ovogodišnjega kvartala prodaja je porasla za 13% uz snažni razvoj poslovanja na svim tržištima osim u Zapadnoj Europi“ komentirao je Carl-Henric Svanberg, Ericssonov predsjednik i generalni direktor.

[16.10.2008.] Ericsson je, od strane vodećeg operatora u sjevernom Cipru, Kuzey Kıbrıs Turkcell, podružnice Turkcella, izabran kao jedini isporučitelj WCDMA/HSPA mreže.

[03.10.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla je osmi put zaredom na Festivalu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (INFOFEST), održanom od 28. rujna do 3. listopada u Budvi, predstavila atraktivne novosti iz korporacijskog portfelja.

[02.10.2008.] LG Electronics je izabrao Ericssonove HSPA module koje će tijekom trećeg tromjesečja 2008 godine početi ugrađivati u prijenosna računala LG Electronicsa. HSPA je na svijetu komercijalno najviše korištena tehnologija za mobilni širokopojasni pristup.

Rujan

[24.09.2008.] Ericsson je objavio potpisivanje ugovora s portugalskim triple play operatorom Sonaecomom vezan uz osiguravanje i integraciju vlastitog end-to-end IPTV rješenja temeljenog na otvorenim standardima.

[16.09.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla sklopila je na području Zajednice Neovisnih Država (ZND) ugovore vrijedne 14,8 milijuna kuna. Riječ je mahom o poslovima modernizacije i nadogradnje fiksnih mreža, primjerice za ruske telekomunikacijske operatore – Svyazinvest i MegaFon te moldavskoga operatora Interdnjestrcom.

[08.09.2008.] Preko 2200 zaposlenika, umirovljenika i članova njihovih obitelji te gostiju družilo se na 10-tom Obiteljskom danu kompanije Ericsson Nikola Tesla u subotu, 6. rujna na Jarunskom jezeru.

[02.09.2008.] Ericsson će isporučiti, izgraditi, integrirati i upravljati radom najsuvremenije infrastrukture koja nudi različite komunikacijske mogućnosti u saudijskom high-tech gradu nazvanom King Abdullah Economic City.

Srpanj / Kolovoz

[22.08.2008.] Ericsson Nikola Tesla i Klinička bolnica Mostar potpisali su ugovor o isporuci informatičko-komunikacijske opreme u iznosu od 10 milijuna kuna.

[20.08.2008.] Ericsson Nikola Tesla je sredinom kolovoza sklopio nove izvozne poslove na tržištu Bosne i Hercegovine čija je ukupna vrijednost 46 milijuna kuna. S tradicionalnim kompanijskim partnerom, telekom operatorom HT Mostar ugovoreno je proširenje GSM mobilne mreže. Istodobno Ericsson Nikola Tesla nastavio je svoju dugogodišnju uspješnu suradnju i s BH Telecomom s kojim je ugovoreno proširenje servisne mreže.

[12.08.2008.] Ericsson je s operatorom Telecom Liechtenstein potpisao ugovor o nadogradnji i proširenju ADSL mreže novom VDSL2 tehnologijom. Ericsson će također ovom operatoru davati usluge podrške sljedeće tri godine. Ovaj će ugovor korisnicima Telecom Liechtensteina širom zemlje omogućiti širokopojasni pristup velike brzine.

[07.08.2008.] U prostorijama Grada Zagreba održano je javno predstavljanje koncepta Inteligentnog prometnog sustava nastalog u suradnji Ericssona Nikole Tesle, Instituta za promet i veze i Peek Traffica

[28.07.2008.] „Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle tijekom prvih šest mjeseci pokazuju nastavak uspješnog poslovanja i u skladu su s našim očekivanjima. Ostvarili smo značajan porast prihoda od prodaje i dobiti te uspjeli zadržati stabilnu razinu bruto marže. Novčani tok iz poslovnih aktivnosti je dobar i predstavlja solidnu podlogu za budući razvoj", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.

[24.07.2008.] Ericsson i operator 3 Italia ostvarili su industrijski prvijenac: uspješnu uspostavu unaprijeđenih HSPA mobilno-podatkovnih veza u mreži u komercijalnom radu. Unaprijeđena HSPA tehnologija omogućuje maksimalnu brzinu uzlazne veze (uplink) do 5.8Mbps te značajno smanjenje vremena čekanja mreže što donosi daleko bolje performanse interaktivnih korisničkih aplikacija.

[22.07.2008.] Rezultate poslovanja korporacije Ericsson tijekom drugog kvartala ove godine komentira njen predsjednik i generalni direktor Carl-Henric Svanberg: “Sveukupne poslovne aktivnosti bilježe stabilan razvoj. S obzirom da se situacija na tržištu nije bitno promijenila, smatramo da neće doći do promjena u segmentu mobilne infrastrukture u 2008. godini te se stoga nastavljamo fokusirati na troškovnu učinkovitost."

[17.07.2008.] Ovaj natječaj nastao u suradnji Suna i Ericssona, usmjeren na odabir najbolje IMS klijent-poslužitelj aplikacije koja koristi Sun Project SailFin i Ericsson Service Development Studio, ujedno je i nastavak uspješne suradnje Suna i Ericssona započete prošle godine na projektu razvoja poslužitelja za multimedijske aplikacije.

[15.07.2008.] Vodafone Ireland, najveći operator u Irskoj, izabrao je Ericsson za sistemsku integraciju naplate u stvarnom vremenu i IMS rješenja, kao i nadogradnju i proširenje mreže.

[07.07.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u svom demo labu prezentirala Net Insight rješenje koje omogućava općenito najdjelotvorniji prijenos informacija za medijske kuće (broadcasting houses) i digitalnu zemaljsku televiziju (Digital Terrestrial Television - DTT). Danas u svijetu TV signal prenošen Net Insightovim Nimbra proizvodima stiže već u preko 100 milijuna domova u više od 20 zemalja.

[01.07.2008.] Toshiba će u svoja najnovija poslovna računala za Europu, Srednji istok i Afriku integrirati upravo Ericssonov HSPA modul za mobilni širokopojasni pristup. HSPA je najpopularnija mobilna širokopojasna tehnologija s više od 198 mreža u komercijalnom radu u 86 zemalja svijeta.
Lipanj

[27.06.2008.] Ministarstvo unutarnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ericsson Nikola Tesla su 25. lipnja potpisali ugovor u skladu s kojim će vodeći hrvatski izvoznik ICT rješenja opremiti crnogorski centar za hitne pozive – Centar 112.

[26.06.2008] Ericsson Nikola Tesla je u Ruskoj Federaciji s integratorima TechnoServ i Micro Technologies, a za potrebe velikog ruskog telekom operatora Svyazinvesat, ugovorio proširenje i modernizaciju fiksne telekomunikacijske mreže na sedam lokacija u gradovima Omsku, Krasnojarsku, Sajanogorsku, Irkutsku i Orenburgu.

[23.06.2008.] Gledatelji ovogodišnje Volvo Ocean Race utrke bit će, na temelju rješenja isporučenih od Ericssona, kontinuirano izvještavani o razvoju situacije “uzivo” putem mobilne TV i IPTV-a na svakom od odredista utrke. Gledatelji će imati mogućnost personaliziranog praćenja utrke putem kamere koju mogu sami kontrolirati uz razne poglede na utrke u lukama. Ovaj važan napredak dostignut je uz pomoć Ericssonove tehnologije.

[18.06.2008.] Johan Granlund, generalni direktor Tele2 Hrvatska i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu su 16. lipnja potpisali dva okvirna ugovora u skladu s kojim će vodeći hrvatski isporučitelj informacijskih i komunikacijskih rješenja ovom operatoru dugoročno isporučivati rješenja i usluge za nadogradnju GSM i UMTS sustava u statusu jedinoga i ekskluzivnoga isporučitelja.

[16.06.2008.] Dividenda za poslovnu 2007. godinu isplatiti će se 18. lipnja 2008. godine.

[13.06.2008] Na konferenciji za novinare održanoj 13. lipnja u Ericssonu Nikoli Tesli, Gordana Kovačević, predsjednica kompanije domaćina i Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potpisali su sponzorski ugovor o tehnološko-inovacijskom partnerstvu.

[10.06.2008.] Vodeći hrvatski ICT isporučitelj, Ericsson Nikola Tesla na ovom će poslu, vrijednom 5,5 milijuna kuna, surađivati s kolegama iz Ericssonove lokalne kompanije u Bosni i Hercegovini, iz mađarskoga Globalnoga centra za isporuku usluga te partnerima iz domaće kompanije Gisdata koji će isporučiti ugovorene aplikacije.

Svibanj

[28.05.2008.] Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 27. svibnja 2008. godine Glavnu skupštinu. Na Skupštini je bilo prisutno 81.866.800 kuna kapitala, što iznosi 61,48% od ukupnog temeljnog kapitala društva što je dovoljno da sve donesene odluke budu pravovaljane.

[27.05.2008.] Ericsson Nikola Tesla krajem svibnja ugovorio je dodatne izvozne poslove u Modaviji i Bjelorusiji vrijedne ukupno 4,5 milijuna kuna.

[21.05.2008.] U Sarajevu su potpisani novi ugovori s BH Telecomom. Ugovore su potpisali Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle. Riječ je o proširenju i modernizaciji GSM mreže vodećeg bosansko-hercegovačkog telekom operatora. Realizacija projekata počinje odmah.

[14.05.2008.] Ericsson i Dell surađuju s ciljem da međunarodni putnici ostanu online posredstvom nove generacije Dellovih prijenosnika koja će podržavati roaming bez prekida u HSPA mobilnim širokopojasnim mrežama, u tri frekvencijska pojasa. Dell će ponuditi ugrađene Ericssonove HSPA module tijekom drugog kvartala 2008.

[13.05.2008.] Sajam poslova i karijera koji se 13. i 14. svibnja održava u prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstava odlična je prilika za razmjenu informacija i za bolje upoznavanje studenata i potencijalnih zaposlenika, s jedne strane, te mogućih poslodavaca s druge strane.

[12.05.2008.] Konferencija za novinare kompanije Ericsson Nikola Tesla u Splitu održana je 9. svibnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje  Sveučilišta u Splitu, uz nazočnost mr. sci. Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle, prof. dr. sci. Dinka Begušića, dekana FESB-a i g. Ivana Kureta, gradonačelnika Grada Splita.

[09.05.2008] Prvi Dan kreativnosti i inovativnosti održavan je danas u Hypo Centru s ciljem obilježavanja značaja razvoja kreativnosti u poslovanju. Samom događanju prethodio je natječaj za dodjelu Nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u osam kategorija.

[08.05.2008.] Na današnjoj 3. konvenciji Hrvatskih izvoznika uručene su nagrade najboljim hrvatskim izvoznicima za 2007. godinu. Ericsson Nikola Tesla dobitnik je nagrade Zlatni ključ za najboljeg hrvatskog izvoznika u konkurenciji velikih tvrtki, koju je udruga Hrvatski izvoznici ove godine dodijelila prvi put.

[06.05.2008.] Ericsson Nikola Tesla ugovorio je više novih poslova na hrvatskom i inozemnom tržištu u području najnovije generacije komunikacijskih sustava.

Travanj

[29.04.2008.] „Ericsson Nikola Tesla je tijekom prvog tromjesečja ove godine nastavio solidno poslovati uz značajan porast prihoda od prodaje i operativne dobiti te stabilne bruto marže. Na  ukupan rezultat poslovanja, unatoč provođenju aktivnosti osiguranja od rizika, utjecale su negativne tečajne razlike, što je prvenstveno posljedica kontinuiranog pada tečaja dolara", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.

[25.04.2008.] Ericssonove rezultate poslovanja  u prvom kvartalu ove godine komentira  predsjednik i generalni direktor Carl-Henric Svanberg: „Naše poslovanje se u prvom kvartalu ove godine razvijalo veoma dobro, uzevši u obzir trenutačno tržišno okruženje i pad vrijednosti američkoga dolara."

[24.04.2008.] Ericsson je zbog stalnih inovacija usmjerenih prema zaštiti okoliša dobio priznanje “China Green Company” u nacionalnom izboru koje su proveli China Entrepreneur, vodeći kineski poslovni časopis, Daonong Enterprise Institute i Guanghua School of Management pri Sveučilištu u Pekingu.

[16.04.2008.] Nesvakidašnja i uzbudljiva kombinacija jedrenja i prezentacije suvremenih multimedijskih funkcionalnosti u okviru događanja nazvanoga Ericsson Sailing Tour 2008 – A Multimedia Experience u režiji Ericssona Nikole Tesle, vodećega domaćega ICT isporučitelja i izvoznika, oduševila je više od stotinu najviših predstavnika vodećih operatora u Srednjoj Europi i domaćih isporučitelja poslovnih sustava.

[10.04.2008.] Vodeći hrvatski ICT isporučitelj i izvoznik, Ericsson Nikola Tesla najavljuje četverodnevno događanje pod nazivom Ericsson Sailing Tour 2008 – A Multimedia Experience koje će se održati u Dubrovniku između 14. i 17. travnja.

[08.04.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je na tržištu Zajednice Neovisnih Država nove poslove u vrijednosti od 45,6 milijuna kuna. S kupcem Svjazinvest, najvećim ruskim fiksnim operatorom i dugogodišnjim poslovnim partnerom kompanije Ericsson Nikola Tesla, sklopljen je posao kojim se rekonstruira njegova telekomunikacijska mreža u Sjeverozapadnoj regiji Rusije.

[07.04.2008.] Glavna skupština Društva održat će se 27. svibnja 2008. godine u 17 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

[02.04.2008.] Ericsson je predstavio M700 mobilnu platformu, prvu komercijalnu platformu s LTE mogućnostima u svijetu, koja omogućuje vršnu brzinu downlinka od čak 100Mbps te vršnu brzinu uplinka od 50Mbps. Ove su brzine jednake, a u nekim slučajevima i veće od brzina fiksnog pristupa te omogućuju atraktivan doživljaj mobilnih usluga u stvarnom vremenu poput online igara i video streaminga

Ožujak

[28.03.2008.] Ericsson Nikola Tesla sklopio je u zadnjih nekoliko tjedana na tržištu Rusije, Moldavije i Kazahstana te na nekim drugim tržištima za koje kompanija ima odgovornost, izvozne poslove vrijedne 14 milijuna kuna.

[26.03.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla nastavlja svoje uspjesno poslovanje na kosovskom trzistu nakon sto je krajem prosle godine iz temelja sagradila GSM mrezu za novoga kosovskoga mobilnoga operatora, kompaniju Ipko. Novi ugovor na ovom trzistu potpisan je 17. ozujka 2008. u podrucju fiksnog sirokopojasnog pristupa Internetu, s tamosnjim operatorom PTK za poslove isporuke, implementacije i integracije VDSL2 pretplatnickih linija na podrucju cijeloga Kosova.

[25.03.2008.] Oko 200,000 ribara s Viktorijinog jezera uskoro će moći mobilno komunicirati. Ovo za njih predstavlja veliku pogodnost s obzirom da na ovom jezeru 5,000 ljudi svake godine pogiba zbog nevremena ili piratstva. Panafrički mobilni operator Celtel i Ericsson će u inicijativi koordiniranoj od strane GSMA (vodeće svjetsko udruženje GSM mobilnih operatora) razvojnog fonda proširiti mobilnu mrežu po regiji uz Viktorijino jezero.

[21.03.2008.] Završena je 4.SEE Telecom Arena koja se u organizaciji Infoarena digitalni sadržaji d.o.o. održala 18. i 19. ožujka u hotelu Westin, Zagreb. Konferencija je zamišljena kao centralno događanje cjelokupne telekomunikacijske industrije u Hrvatskoj i značajna manifestacija u regiji.

[18.03.2008.] Na redovitoj godišnjoj konferenciji za novinare Ericssona Nikole Tesle , održanoj 18. ožujka 2008., objavljeni su rezultati poslovanja u 2007., očekivanja za 2008. godinu  te važni projekti iz područja društveno odgovornog poslovanja realizirani u suradnji s FER-om.

[14.03.2008.] Vodeći grčki operator Hellenic Telecommunications Organization (OTE) izabrao je korporaciju Ericsson za IPTV sistem integratora i isporučitelja rješenja “s kraja na kraj” te poslovnog savjetnika.

[07.03.2008.] Uoči Međunarodnog dana žena navest ćemo par primjera Ericssonovih aktivnosti usmjerenih na zdravstvenu pomoć ženama, kao i pomoć u području poboljšanju društveno-ekonomskog statusa žena. Za ove se namjene koristi mobilna telefonija te širokopojasni pristup Internetu velike brzine.

[05.03.2008.] Ericsson će Beijing Netcomu, dijelu China Netcoma isporučiti Sustav za podršku upravljanju (Command Supporting System) koji se temelji na Ericssonovom IMS rješenju. Ovaj će sustav navedeni operator koristiti za Olimpijske igre u Pekingu.

Veljača

[22.02.2008.] Ericsson je nedavno lansirao Ericsson Multimedia Communication Suite (MCS) – rješenje koje korisnicima omogućuje da popularne internetske usluge koriste na novi i unaprijeđeni način na svojim mobilnim uređajima. Intuitivno korisničko sučelje bit će inicijalno integrirano u odabrane Sony Ericssonove terminale poput W760.

[19.02.2008.] Ericsson je sklopio ugovor o prodaji PBX rješenja, odnosno centrala za poslovne sustave kompaniji Aastra Technologies. Poslovni sustavi Ericssona Nikole Tesle, dosadašnji partner Ericsson Enterprisea nastavit će suradnju s Aastra Technologies, podržavajući svoje kupce i nadalje portfeljom proizvoda i usluga za poslovne korisnike.

[15.02.2008.] Na nedavno održanom Mobile World Congressu u Barceloni Ericsson je predstavio i neke svoje aktivnosti povezane s područjem društvene odgovornosti. U skladu s tim Ericssonovi proizvodi omogućuju efikasnije poslovanje operatora i poslovnih korisnika uz istovremeni pozitivan utjecaj na okoliš.

[14.02.2008.] Tijekom World Mobile Congressa u Barceloni upravo je predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr. sc. Gordana Kovačević izabrana za kumu Ericssonovog natjecateljskog broda koji će sudjelovati u utrci Volvo Ocean Race 2008-2009 pod nazivom Ericsson 3. To je veliko priznanje Gordani Kovačević i Ericssonu Nikoli Tesli jer primjera radi, u prethodnoj je Volvo Ocean Race utrci kuma brodu Ericsson 2 bila je švedska princeza Victoria.

[13.02.2008] Mobile World Congress koji se u Barceloni održava od 11. do 14. veljače okupio je najvise predstavnike mobilne industrije, od mobilnih operatora i davatelja sadrzaja do isporučitelja komunikacijskih rjesenja.Vazni sudionik ovoga skupa, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson Carl- Henric Svanberg na kongresu je naglasio da sirenje mobilnog širokopojasnog pristupa koristi društvu u cjelini, poduzećima i individualnim korisnicima.

[07.02.2008.] Ericsson i Lenovo, treći najveći proizvođač osobnih računala na svijetu, dogovorili su se da još tijekom ove godine u Lenovo ThinkPad prijenosnike integriraju modul za mobilni širokopojasni pristup temeljen na HSPA tehnologiji.

[01.02.2008.] „Tijekom 2007. ojačali smo svoju tržišnu poziciju“, kratko ocjenjuje Ericssonov prošlogodišnji rezultat poslovanja predsjednik i generalni direktor korporacije Carl- Henric Svanberg.

[01.02.2008.] Nastavljaju se aktivnosti Ericssona Nikole Tesle na ruskom tržištu. Krajem siječnja potpisani su novi ugovori u iznosu od gotovo 14 milijuna kuna.

Siječanj

[30.01.2008.] Vodeći talijanski operator, Telecom Italia Mobile (TIM) odnedavno svojim korisnicima nudi Napster Mobile, vrhunsku glazbenu uslugu razvijenu od strane Ericssona i Napstera.

[25.01.2008.] Ponovno se pojavio „lanac sreće“ vezan uz ime korporacije Ericsson o poklanjanju prijenosnih računala i mobilnih telefona. Kao i svi slični i ovaj je potpuno neutemeljen.

[23.01.2008] Ericsson Nikola Tesla i Hrvatske telekomunikacije d.d., najveći operator fiksne i mobilne telefonije u zemlji, potpisali su dva nova ugovora.

[21.01.2008.] Start 2008. godine počeo je za Ericsson Nikolu Teslu vrlo pozitivno. Potpisana su dva nova ugovora s telekom operatorima u Ruskoj Federaciji, ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna.

[18.01.2008.] Na ovogodišnjem Midemu koji će se od 27. do 31. siječnja održati u Cennesu okupit će se10 000 profesionalaca iz područja glazbe, digitalnih medija i mobilne industrije koji će raspravljati o trendovima te zaključiti nove poslove.Brojnim aktivnostima namijenjenim kupcima, medijima i analitičarima na Midemu će se predstaviti i Ericsson.

[15.01.2008.] Prva poslovna televizija u regiji, Kapital Network drugu godinu za redom organizirala je izbor gospodarstvenika i gospodarskoga događaja, ovaj puta za 2007. godinu. Među pet nagrađenih izabrana je i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, kao najistaknutija gospodarstvenica u Hrvatskoj u prošloj godini po mišljenju gledatelja.

[09.01.2008.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je više novih izvoznih poslova na tržištu Zajednice Neovisnih Država čija je ukupna vrijednost 12,5 milijuna kuna.

[04.01.2008.] NTT DoCoMo, vodeći japanski mobilni operator lansirao je novi sigurnosni uređaj koji omogućuje precizno pozicioniranje, a temelji se na Ericssonovoj platformi.