Search
Hrvatska
Svečano obilježena 50-ta godišnjica osnutka FESB-a 
Partnerstvo za rast i razvoj

Ove godine Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB) obilježava 50. obljetnicu svoga utemeljenja. Bogat program obilježavanja respektabilne obljetnice i rezultata ove visokoznanstvene ustanove završen je u petak, 26. studenoga svečanom akademijom. Proslavi su nazočili brojni predstavnici društvenog, gospodarskog i političkog života među kojima i predstavnici Ericssona Nikole Tesle.


Dekan fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Kilić u svom je obraćanju nazočnim uzvanicima govoreći o razvoju FESB-a posebno naglasio strateško partnerstvo s kompanijom Ericsson Nikola Tesla te joj je dodijelio posebno priznanje za razvoj Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

 

Uz čestitke povodom značajnog jubileja i zahvalu na vrijednom priznanju, prigodnom riječi na svečanoj akademiji obratila se i mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije:
„Već dugi niz godina kompanija ostvaruje uspješnu suradnju s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Naša se suradnja godinama razvijala na dobrobit obje organizacije i društvo u cjelini. Naime, Ericsson Nikola Tesla poticanjem obrazovanja te pomaganjem visokoškolskim ustanovama, stvara preduvjete ne samo za svoju budućnost već i razvoj našeg društva. Svojom liderskom ulogom u hrvatskom gospodarstvu stvaramo preduvjete za bolji život, veću produktivnost i učinkovitost ljudi, a u Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje pronašli smo snažnog i kvalitetnog partnera za realizaciju zajedničkih ciljeva. Pri tome aktivno i konkretno zajedno promičemo prave vrijednosti i društvo znanja.“

Respektirajući znanja studenata,  tijekom svečane akademije dodijeljena su i posebna priznanja studentima pojedinih smjerova za postignute vrhunske rezultate. Kao sponzor najboljem studentu na smjeru elektrotehnike, Gordana Kovačević je u ime naše kompanije dodijelila moderni mobilni uređaj Luki Bobanu, čiji je prosjek ocjena u dosadašnjem studiranju 4,9.

Znakovito je da je Ericsson Nikola Tesle, davne 1982. godine, svoje djelovanje u Splitu započeo u prostorima FESB-a. Danas, razvojno–istraživački centar Ericssona Nikole Tesle koji djeluje u Splitu okuplja više od 260 stručnjaka koji aktivno sudjeluju u kreiranju suvremenih telekomunikacijskih trendova u svijetu čime Split postaje prepoznatljiva točka globalnog razvoja ICT–a.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle