Search
Hrvatska
GSMA Mobile Asia kongres 2010 
Kako tehnologija oblikuje m-zdravstvo?

U sklopu sustavnog predstavljanja rješenja iz područja m-zdravstva na GSMA Mobile Asia kongresu 2010, kao predstavnik korporacije, sudjelovao je i Boris Drilo, direktor ICT rješenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle.

Čelnici azijskih mobilnih operatera i ključni ljudi u širem mobilnom ekosustavu okupili su se od 16. do 18. studenog u Hong Kongu, kako bi razgovarali o strateškim i tehnološkim pitanjima vezanim uz daljnje unaprjeđenje mobilnih komunikacija.


Sudionici, među kojima su se isticali i dizajneri novih aplikacija, kreatori odgovarajućih platformi i alata te brojni drugi promicatelji trendova u mobilnoj industriji, imali su priliku međusobno razmijeniti ideje vezane uz inovacije, njihovo usvajanje i primjenu u praksi.
O snazi konkurencije u ovom području ponajbolje svjedoči lista sudionika među kojima su se, uz Ericsson, posebno isticale China Unicom, China Mobile, Cisco, Huawei, NTT DoCoMo, Nokia, Telenor Grupa i ZTE.

 

Važna tema cjelokupnog skupa bila je i mZdravstvo gdje je u nizu službenih sastanaka u organizaciji industrijske udruge GSMA, korporaciju Ericsson predstavljao Boris Drilo, direktor ICT rješenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle. Jedna od zanimljivih konferencija bila je i ona na temu: „Kako će tehnologija oblikovati m-zdravstvo?“, unutar koje je prezentiran i Ericsson Mobile Health, proizvod za udaljeni medicinski nadzor pacijenata. Sastavni dio sesije bila je i panel diskusija u kojoj je Boris Drilo naglasio kako prezentirani načini korištenja mobilne tehnologije te upotreba udaljenog medicinskog nadzora mogu poboljšati kvalitetu usluga u zdravstvu te pozitivno djelovati u prevenciji i liječenju kroničnih bolesti.

Detalj s panel diskusije
GSMA Mobile Asia kongres 2010

Prema zajedničkom zaključku okupljenih autoriteta stopa tehnološkog napretka u području m-zdravstva je veća no ikada pa se očekuje povećana uloga inovativnih uređaja u zdravstvu, digitalizacija medicinske dokumentacije ali i novi poslovni modeli na razvijenim tržištima te onima koja su tek u nastajanju.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle